Заплашват Борисов с убийство, получил куршум в плик

OFFNews 22 февруари 2016 в 18:27 12705 42

Заплахи за убийство на премиера Бойко Борисов са получени в Министерския съвет през последните дни.

Информацията първо беше съобщена от "24 часа", а после - от БНТ и БНР.

След това премиерът коментира и пред журналисти получените заплахи, като по думите му една от причините са спрените обществени поръчки. Той заяви, че не се притеснява за живота си.

"Като събереш близо 3 милиарда повече от контрабандистите, това са нарушени интереси в цигарите, алкохола, захарта, месата. Като спреш за милиард и седемстотин милиона поръчки, като всеки ден някой уволняваш, както днес в Агенцията за бежанците... Всеки трябва да си поеме кръста. Така че по моята тема - нито ми е за първи, нито ми е за последен път. Няма да коментирам и ви призовавам да не обръщате внимание, защото ни най-малко не ми е приятно това да се коментира", каза премиерът.

Заплахите са били получени в анонимен плик за писмо в министерския съвет. Те включвали снимка на Борисов, куршум и заплашителни послания с изрязани от вестници букви. Според "24 часа" службите са категорични, че заплахата е истинска, а не ставало въпрос за послание от човек с психични проблеми.

Вече е започнала проверка на заплахата,а писмото е иззети от службите. Проведени били и разпити на служители в Министерския съвет, за да се установи пътя на писмото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews