ВМРО мобилизира интелектуалци и професори в подкрепа на Джамбазки за евродепутат

OFFNews 22 януари 2019 в 15:09 5660 5

Интелектуалци, професори, академици и родолюбиви организации издигнаха кандидатурата на Ангел Джамбазки за евродепутат, съобщават от ВМРО.

От партията уточняват, че днес в зала „Овална" на БЧК се е състояла кръгла маса, на която се "положили основите на гражданско обединение за патриотичен гарант", чийто символ щял да е именно евродепутатът Джамбазки.

Те единодушно се обединиха около личността и действията на Джамбазки и издигнаха кандидатурата му за предстоящите евроизбори, съобщава още пресслужбата на воеводите.

На събитието присъствали интелектуалци, общественици, доценти, професори, неправителствени организации. Изреждат се  и част от тях: Андрей Слабаков, проф. Христо Смоленов, доц. Йордан Панов – човек на годината за 2017, проф. Руслан Костов, доц. д-р Александър Гребенаров, проф. Симеон Ананиев, проф. Ганчо Ганчев, ген. Радослав Пешлеевски, Явор Цаков, Сдружение „Клъстър за зелен транспорт", „Национален консервативен форум", „Балкански център за устойчивост и екоинженеринг" и други.

"Присъстващите твърдо застанаха зад идеята, че българската интелигенция е намерила сили и дързост да се противопостави на обезбългаряването. Да си патриот вече е престижно, обаче, битката сега е по-трудна, защото патриотизмът в Европа носи нова струя, която измества различните функционери да натрапват своите перверзни ценности. Битката за природосъобразност е патриотизмът", каза проф. Смоленов.

Андрей Слабаков сподели, че с Джамбазки мислят в една посока.

"Той се държи изключително достойно в ЕП. Той не забрави едно основно нещо – че е български евродепутат. Първо е българин, после е евродепутат. Затова той трябва да е там и да ни защитава. ЕС е второстепенен. България е готина", заяви режисьорът.

Акад. Георги Марков също изпрати своите поздравления и подкрепа за Джамбазки.

На кръглата маса Джамбазки заяви, че сред основните цели са нулева миграция, затваряне на външните граници на ЕС, политика към новите мюсюлмански общности.

Заместник-председателят на ВМРО подчерта още, че причината за Брекзит е опитът на Брюксел да определя начина на живот на хората във Великобритания.

По време на събитието беше прочетена декларация от името на всички родолюбиви организации в подкрепа на кандидатурата за евродепутат на Ангел Джамбазки. В позицията се казва, че трябва да се отстоява българския интерес в Европа и България да поведе Балканите към една нова Европа. Човекът, който може да го направи е Ангел Джамбазки.

Ето и пълния текст на декларацията:

Ние, представителите на родолюбиви организации,

Като вярваме, че патриотизмът е обединителна и човеколюбива идея,

уверени, че Европа може да бъде силна, когато е Европа на отечествата,

като не забравяме принадлежността на страната си към Европейския съюз и НАТО,

вярвайки, че България и Македония имат не само общо минало, но и общо бъдеще,

изповядвайки идеите на просветения патриотизъм,

приемаме следната

Д Е К Л А Р А Ц И Я

Възрожденският, европейски патриотизъм е бъдещето на България. Политиката на разума е бъдещето на Европа. Само така Европа все по-малко ще зависи от Изток, или от Запад, а ще разчита на собствените си сили. Защото ще се осланя не на фалшивия либерален проект, а на националните си истории и традиции.

Консервативната вълна не е антиевропейска, тя е лекарството за Европа. Европа трябва да се възползва от най-силното, което има - това, че е сбор от дълбоки, хилядолетни национални корени, че е носител на християнски ценности и че е място на разум и солидарност, а не на социални утопии, религиозен фундаментализъм и каквито и да било политически крайности.

Ние знаем каква е алтернативата за България и алтернативата за Европа – това е патриотизмът. Затова в предстоящите избори за Европейски парламент ще защитаваме българския патриотизъм. Така ще надградим започналото в последните години обединяване на патриотични, консервативни у нас и ще дадем шанс на патриотизма, разума и евроатлантическата принадлежност да станат единни и силни.

В името на това ние подкрепяме кандидатурата на най-успешния български представител в Европейския парламент – Ангел Джамбазки. И призоваваме всички родолюбци и техните партии и организации да застанат зад неговата кандидатура в една обединена листа.

Европа трябва да покаже един стандарт в западната и източната си част. Трябва да сложи ясна и непреодолима граница за хора и държави, които не спазват нейните ценности. И тази граница е България. Ние сме преден пост на цивилизования, правовия свят. И затова нашата отговорност е двойна.

Трябва да спрем безконтролната миграция, трябва да защитим страните си, трябва да попречим на Брюксел в самоубийството на Европа, трябва да спрем заличаването на националните държави, трябва да чуем гласа на народите си, а на чиновниците, трябва да се борим за интересите и на по-малките срещу егоизма на големите, трябва да реформираме Съюза, трябва да спрем разпространението на либералния фашизъм, трябва да спрем своеобразната война в Европа и циганизацията на България.

И трябва да отстояваме българския интерес в Европа! България трябва да поведе Балканите към една нова Европа.

Затова трябва да изберем такива български представители в Европейския парламент, които да защитават и България, и Европа. А не външни интереси.

Да подкрепим Ангел Джамбазки!

Да живее България!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

4

Hissarion

22.01 2019 в 16:59

Няма го вече Барека, на чийто гръб Джамбазко да влезе пак в ЕП. Разни гладни конюнктурници не могат да допринесат за кандидатурата му. Трябва кеш, а далаверата с паспортите умря.

6000

3

NM

22.01 2019 в 16:31

Слушайте днес Сидеров от БНР. Човека ги направи на пет стотинки всички жалки медийки и евросган! Ангел прави постоянно грешки, говори нон стоп срещу мигрантите, ама онзи ден пак е гласувал за по лесен достъп на мигранти до ЕС!

7568

2

Tabadatko

22.01 2019 в 16:06

Бюрека и Джамбаза са несъвместими. Те са две крила на една мъжкарска маса от хорица от селата, от Люлин и явно от проферската общност. Такива работи - гейропа, мейропа, са им пределно ясни и на двамата. :)
Нямам търпение да ги видя, да се сръжават за гласове на Евровота.