Викове в стаята на 'патриотите'. Атака твърдят, че Волен е бил бутан от депутат от НФСБ

OFFNews 26 юли 2018 в 11:32 11368 5

Напрежението между коалиционните партньори в "Обединените патриоти" (ОП) продължава да расте. Стигна се до викове между депутатите и дори до сблъсък.

Ескалацията стана в Народното събрание минути преди насрочения за днес коалиционен съвет между премиера, формациите от ОП и ГЕРБ, който трябва да се проведе в Министерския съвет. Репортерите отвън чуваха как депутати от "малката коалиция" си крещят в стаята на парламентарната група. Според партийната телевизия на Атака в този момент зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов дори е ударил Волен Сидеров. По информация на OFFNews Касабов е хванал за ръката и бутнал грубо лидера на Атака, но не го е удрял.

Секунди след започването на спора в стаята, който огласяше и кулоарите на парламента, екип на телевизия "Алфа" влезе в нея, а вътре се намираха Сидеров и Касабов. По информация на OFFNews Касабов е крещял по адрес на колегите си от Атака "лобисти". 

Малко след това зам.-председателят на НФСБ излезе, а след него крещеше репортерка на партийната телевизия на Атака. "Кажете защо ударихте господин Сидеров? Имаме кадри!", викаше тя в кулоарите на Народното събрание.

Малко по-късно самият Волен излезе от стаята на ОП и обяви пред журналистите, че Касабов го е "бутнал". "Бутна ме, да. Дойде да ме бутне", каза лидерът на Атака. На въпрос за причината Сидеров отговори: "Защото е изнервен, защото според мен се държи неадекватно. Той вчера е говорил, че аз не съм председател на групата, но аз съм. И то избран от цялата група, избран от всички, дори от него. Ако той не ме смята за такъв - да отиде някъде другаде, да си намери друг председател".

"Аз го приемам като рупор на Валери Симеонов, а не като самостоятелно лице. Той няма капацитет да е самостоятелно лице. През него говори Симеонов и когато Касабов излезе тук и обвини премиера в лобизъм, нямаше извинение", каза още Сидеров по адрес на Касабов. Той обяви, че очаква извинение не само към Атака, но и към ГЕРБ.

"Който смята, че ще ме ползва за изтривалка, се лъже жестоко. Който мисли, че Волен сега е сега в друга фаза и е добър и бял - греши", каза още Сидеров.  "Както е казал в една притча Исус Христос , за блудниците - който е чист, пръв да хвърли камък", каза лидерът на Атака по адрес на НФСБ.

Касабов, който беше извикал журналистите пред стаята на "Обединените патриоти", за да даде изявление по неуточнена тема, реши, че не желае да говори и влезе в пленарната зала, гонен от екипа на "Алфа". След това от партийната телевизия на Атака отказаха да покажат пред събралите се журналисти кадрите, които твърдят, че са заснели.

В крайна сметка и той коментира лаконично станалото в стаята. На въпрос дали е бил Сидеров, Касабов отговори, че това са измислици. "Няма да коментирам. Каквото имах да кажа, го казах вчера", каза още зам.-председателят на НФСБ.

В скандала между Касабов и Сидеров се опитал да се намеси и лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който бил повикан от депутат от ОП с думите "бият Волен". "Чух, че бият Волен и идвам да го защитя", каза Марешки пред журналисти, но след като Сидеров вече беше напуснал сградата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

4

AnderXale

26.07 2018 в 14:09

Патреотите нещо не могат да си поделят комисионните май. Усещат, че парламентарното им фиаско е пред края си и стават доста нервни. Там са с мотото "Ден година храни".

15414

2

Hihi1981

26.07 2018 в 12:48

"Чух, че бият Волен и идвам да го ударя и аз", каза Марешки пред журналисти, след като самия Волен беше напуснал сградата.

15256

1

mendi

26.07 2018 в 11:51

Кучетата се сдавиха за кокала :)
На сидеров не му е първа проява, каракачанов беше в коалиция с бареков (което си е напълно показателно) а на третия.... Е той не си е оправил проблемите в семейството а какво остава да оправи нещо друго...
 
X

Да помогнем на украинските деца!