Въпреки заявките на Волгин: Възраждане става част от ''Суверенистите'' на ''Алтернатива за Германия'' в ЕП

Рени Петрова 23 юни 2024 в 16:27 10320 7

Журналистът Петър Волгин

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Журналистът и евродепутат Петър Волгин

Въпреки многократните заяви от журналиста и евродепутат от "Възраждане" Петър Волгин, че партията на Костадин Костадинов ще се превърне във фактор, който ще създаде нова група с партии с подобни интереси - национални, стана ясно, че "ВъзраЖдане" ще бъде част от нова фракция в Европейския парламент - "Суверенистите", основаната от "Алтернатива за Германия".

По време на кампанията преди европейските избори на 9 юни Петър Волгин и Костадин Костадинов твърдяха, че ще се получи така, че повече депутати от необходимите 23-ма души от 7 държави, ще образуват такава група, която ще бъде основана от "Възраждане". "Der Shiegel" обаче съобщи, че от мейл до парламентарната администрация става ясно, че изключената от "Идентичност и демокрация" (ID) "Алтернатива за Германия" създава нова група, като основен партньор ще е именно "Възраждане".

Евродепутат на AfD е поискал парламента стая за сто души и кетъринг за "учредителното заседание на нова парламентарна група", съобщи "Шпигел" в събота.

Според изданието възможни членове на групата биха могли да бъдат десните екстремистки партии SOS Румъния, Se Acabó La Fiest от Испания, Демократично патриотично движение от Гърция, Конфедерация на свободата и независимостта от Полша, Движение за република от Словакия и унгарската партия Нашата родина.

Сара Кнафо от френския Reconquête, партньор и съветник на лидера на партията Ерик Земмур, също може да се присъедини. В основата на новата група ще е "Възраждане", пише още Шпигел. 

AfD беше изключена от ID, след като главният ѝ кандидат Максимилиан Кра направи изявления, свързани с Нацистка Германия. Кра се замеси в скандал заради изявлението си, че не всички нацисти са престъпници и бе обвинен в подозрителни връзки с Русия и Китай. 

Кра, чийто съветник беше обвинен в шпионаж в полза на Китай, трябваше да се оттегли от ръководството на "Алтернатива за Германия" и обеща да не участва в предизборни прояви, въпреки че остава кандидат на изборите.

Лидерът на "Алтернатива за Германия" Бьорн Хьоке беше признат за виновен през май за съзнателно използване на нацистки лозунг. Той бе глобен с 13 000 долара.

Въпреки че е бивш учител по история, Хьоке настоя, че не е знаел, че използва лозунг на щурмови отряди. Думите ми не бяха планирани, допълни той, пренебрегвайки факта, че откакто беше обвинен, той два пъти е убеждавал тълпи да повтарят нацистката фраза вместо него.

„Искаме ли да забраним немския език, защото нацистите са говорели немски?"– попита той съдиите. 

Хьоке дори нарича служителите на бившия канцлер Ангела Меркел "тат-елит", както са се описвали офицерите от СС и дори определи мемориала на Холокоста в Берлин като "паметник на срама".

Позоваванията на идеи от нацистката епоха са толкова многобройни, че съд веднъж постанови, че не е клевета за критиците да описват г-н Хьоке като фашист, а „стойностна преценка, основана на факти“, пише "Ню Йорк Таймс".

През 2019 г. "The Telegraph" съобщи, че "Алтернатива за Германия" е следена от разузнавателните служби като възможна екстремистка заплаха.

    Рени Петрова

    Рени Петрова завършва специалност "Социална педагогика" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Присъединява се към екипа на OFFNews.bg през 2019 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    800

    7

    4I4ATA

    23.06 2024 в 19:21

    Тая гнусна отрепка москвичин, уволниха ли го от БНР? Едно птиченце ми каза, че го е видял да влиза миналата седмица в сградата на БНР!

    1000

    6

    PaulPierce

    23.06 2024 в 19:21

    Какъв основен партньор ще е Възраждане с 1 човек? И то плешив и глупав човек.

    12407

    5

    Bad Horse

    23.06 2024 в 17:32

    "Анти-фашиста" Волгин в братска прегръдка с AfD :) Напомня ми на общия парад на Вермахта и Червенато Армия в Брест.

    @dolivo, 100% съгласен. Старите партии осраха Европа, народа е гневен и търси алтернативи. Партия с вековна история, Торите, бяха смазани от Фараж за 2 седмици, откакто обяви че се кандидатира. Избирателите се чувстват предадени след многобройни обещания за намаляване на имиграцията. Не виждат голяма разлика между старите "леви" и "десни" партии, е Европа и Америка. Смятат ги за една партия на елита, с две лица, които прокарват същите политики.

    Дали са прави или грешат е отделен въпрос, но това мислят.

    1273

    4

    Johnny B Goode

    23.06 2024 в 17:17

    Makes sense, както казват хората.
    Итривалките на фашиста Путлер с кого друг могат да се съберат освен с други фашистки ракови образувания.

    22553

    3

    dolivo

    23.06 2024 в 16:57

    за съжаление, докато другите партии са глухи за нужди на електората, тея ще обират недоволните. факт.

    628

    2

    user4eto

    23.06 2024 в 16:55

    Пълна изолация е ЕП за всички тия гниди трябва.
    Да си седят в стаята с кетъринга.

    310

    1

    Telluris Malus

    23.06 2024 в 16:32

    Ще си бъдат лика прилика.
     
    X

    Какво говорят руснаците за F-16