Крайната десница в ЕП изгони 'Алтернатива за Германия'

OFFNews 23 май 2024 в 19:02 2136 1

ЕП

Снимка Архив

Крайнодясната група в Европейския парламент "Идентичност и демокрация" съобщи, че е решила да изгони делегацията на "Алтернатива за Германия" (АзГ) седмици преди изборите за европейския законодателен орган, предаде Ройтерс.

Решението следва коментари, направени през почивните дни от водещия кандидат на АзГ на изборите Максимилиан Кра за италианския вестник "Република", че не всички членове на нацистката СС през Втората световна война са били престъпници.

"Групата на "Идентичност и демокрация" вече не иска да се свързва с инцидента, в който е въвлечен Максимилиан Кра, водач на листата на АзГ за европейските избори", пише в изявление на парламентарната група, цитирано от БТА.

Кра, чийто съветник беше обвинен в шпионаж в полза на Китай, вече трябваше да се оттегли от ръководството на АзГ и обеща да не участва в предизборни прояви, въпреки че остава кандидат на изборите.

Крайнодесните партии в ЕП в момента са разделени между Европейските консерватори и реформисти (ЕКР), чийто фактически лидер е италианския премиер Джорджа Мелони, и "Идентичност и демокрация", водена от френския "Национален сбор" на Марин льо Пен.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    11978

    1

    edin slep

    24.05 2024 в 02:18

    Имало е Нюрнбергски процеси срещу хора и организации. Някои дивизии на СС са обвинени във военни престъпления, други са оправдани. Имало е бойни части на СС, които през цялото време на били на фронта и наистина не са извършвали военни престъпления.

    Нима веднага след войната и милионите избити в концлагерите, някой би ги оневинил ей така, заради нечии сини очи?
     
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София