Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Трима депутати на Бареков напускат парламента днес

ОFFNews 09 май 2014 в 11:33 7907 31

Румен Йончев, Ангел Славчев и Светлин Танчев

Снимка ББЦ-пресцентър

Румен Йончев(л) и Светлин Танчев (д)

Трима депутати, подкрепящи партията "България без цензура", ще напуснат Народното събрание днес, обяви лидерът на партията Николай Бареков.

Днес моите депутати Румен Йончев, Георги Марков и Светлин Танчев ще напуснат парламента и ще се посветят на предизборната кампания. Те ще бъдат с мен в българската провинция в следващите 10 дни. Няма да вляза в схемата на БСП, ДПС и Атака, които си правят кампания с пари на данъкоплатците, използвайки най-висшата парламентарна институция - Народното събрание за предизборни цели. Нашата кампания е при българския народ, написа Бареков във фейсбук профила си.

За OFFNews той уточни, че засега депутатите му, сред които подреди и бившият шеф на НАП Красимир Стефанов, няма да ходят на работа в парламента, но няма да подават оставки. За оставки ще се решава след изборите на 25 май. 

"Надявам се след изборите всички депутати та да подадат оставки. Убеден съм, че най-късно през октомври ще има нови парламентарни избори", обяви лидерът на "България без цензура".

Обявеното оттегляне на депутатите му от пленарна зала няма голям смисъл, защото днес е последният работен ден на депутатите преди изборите. Вчера беше решено, че парламентът излиза в двуседмична извънредна ваканция до вота на 25 май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews