"Терем": ГЕРБ лъжат, нямаме договор с кантората на Кънев

ОFFNews 18 март 2016 в 14:26 5383 31

Шефът на борда на директорите на "Терем" Стоил Яков, който е председател на изборния щаб на ДСБ, определи като "лъжа номер едно" вчерашните обвинения на ГЕРБ, че е сключил договор с кантората на Радан Кънев.

Той даде пресконференция в БТА, като обяви, че поводът за нея е "пороят от лъжи и манипулации" по негов адрес и по адрес на управляваното от него дружество.

Според Яков дружеството има сключен граждански договор с юриста Васил Танков, който е кум на Радан Кънев, но по думите му "кумовете на разни хора имат ли право да работят". "Аз не съм толкова близък на Радан Кънев, че да знам кой му е кум и кой му е сват", каза още Яков.

Той каза още, че "Терем" няма правен отдел, както се изразиха от ГЕРБ, а "един юрист, който е в майчинство, а на негово място е назначена отново жена, която предстои да излезе в майчинство". 

По-малко от час след това Яков посети депутатите на ДСБ в парламента, като пред журналисти обясни, че е в Народното събрание в качеството си на председател на изборния щаб на партията.

Яков се определи като експертно, а не политическо назначение. Той обясни, че е назначен през февруари, когато от ДСБ бяха в управляващата коалиция. "От ГЕРБ свързват поста ми в "Терем" с моята партийна принадлежност. Ако това, което споделям като идеология, тогава съм престъпник", каза той.

Шефът на "Терем" каза още, че подкрепя решението на Радан Кънев и ДСБ от края на миналата година да минат в опозиция.

На въпрос дали смята да подаде оставка, след като е бил назначен когато ДСБ са били в управлението, а сега са в опозиция той отговори: "Ако има някой, който е недоволен от нашата работа, моята работа лично - дали ще е министърът като мой принципал, дали ще е Министерският съвет, може по всяко време да ме освободи. Хайде да разделим нещата. Според вас всеки, който е от ДСБ, няма право да върши работа, която е угодна за обществото ли?"

"В "Терем" има стотици назначения от времето на кабинета "Орешарски" във всичките поделения. В дружеството работят 1700 човека. Това какво означава на вашия език, това какво означава за тези стотици назначения. Трябва ли да ги уволним?", каза още той.

По думите му преди той да заработи в "Терем" дружеството е било на загуба, а сега има добра печалба. "Резултатите са следните - 2013 г. малко под 300 хил. лева печалба, 2014 - 5.2 млн. лева загуба, 2015 - 3.2 млн. лева печалба. Как по-точно източваме "Терем"? Като сме направили 8 млн. лева разлика в полза на държавното дружество ли", посочи Яков.

Той подчерта, че управлението на "Терем" не е еднолично, а с още четирима членове на борда на директорите. По думите му "няма друго държавно дружество, което да се управлява по такъв прозрачен начин".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки