Кънев: Щом депутатите на ГЕРБ са недоволни, да искат вот на недоверие

Симона Костадинова 17 март 2016 в 16:42 4433 29

"Конфликтът между ГЕРБ и премиера Борисов, колкото и да е очевиден, не е наш проблем. Ако ПГ на ГЕРБ е недоволна от кадровата политика на правителството, то тя може да поиска вот на недоверие".

Това каза на извънредна пресконференция пред журналисти миналият в опозиция лидер на ДСБ Радан Кънев в отговор на обвинението на депутатите от ГЕРБ, че все още има кадри на ДСБ, които са на ръководни позиции в държавата.

По-рано днес депутатите на Борисов поискаха той да дойде в Народното събрание, за да им обясни докога ще търпи "опозиционерите" на Кънев.

Кънев подчерта пред събралите се журналисти, че отговорът му е предизвикан от "истеричната пресконференция" на ПГ на ГЕРБ в Народното събрание.

"Не се учудвам, че колегите от ГЕРБ разглеждат властта като ползване на облаги. Именно затова ДСБ е опозиция, защото ни омръзна да служим за параван за разпределението на тези облаги между ГЕРБ и ДПС. Чудя се само докога част от колегите от РБ ще търпят това унизително положение и на каква цена", каза той.

Кънев обясни, че не знае причината за "тази публична истерия" на депутатите от ГЕРБ и затова може само да предположи, че "тя се дължи на заявеното намерение на ДСБ да поиска разследване на собствеността на Булгартабак и публично свързваните с холдинга контрабандни канали в Турция и Близкия изток".

"Интересен детайл е, че преди три седмици премиерът заяви за очаквана атака срещу него. Съмнявам се да е очаквал тази атака да дойде от неговата парламентарна група", каза още Кънев, който не пожела да отговаря на журналистически въпроси.

Публикуваме цялото изказване на лидера на ДСБ:

"Благодаря ви за бързата реакция по повод настоящия брифинг, предизвикан от истеричната пресконференция на ПГ ГЕРБ. Интересен детайл е, че преди три седмици премиерът заяви за очаквана атака срещу себе си. Съмняваме се да е очаквал тази атака да дойде от неговата ПГ.

Конфликтът между ПГ на ГЕРБ и премиерът Борисов, колкото и да е очевиден, не е наш проблем. Ако ПГ на ГЕРБ е недоволна от кадровата политика на правителството, то тя може да поиска вот на недоверие. Не се учудвам, че колегите от ГЕРБ разглеждат властта като ползване на облаги. Именно за това ДСБ е опозиция, защото ни омръзна да служим за параван на разпределението на тези облаги между ГЕРБ и ДПС. Чудя се само докога част от колегите от РБ ще търпят това унизително положение и на каква цена.

И накрая, тъй като не знаем причината за тази публична истерия, мога само да предположа, че тя се дължи на заявеното намерение на ДСБ да поиска разследване на собствеността на Булгартабак и публично свързваните с холдинга контрабандни канали в Турция и Близкия изток.

Искам да ви уверя, че ДСБ ще доведе тази политическа инициатива до край".

Запис на изказването на Радан Кънев, можете да чуете тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!