Бъчварова: Искането на ГЕРБ е послание към Кънев

ОFFNews 18 март 2016 в 13:01 3052 9

Вчерашната декларация на ГЕРБ е послание към господин Кънев, който трябва да си даде сметка за ситуацията, в която съществува и в която е поставил ДСБ и Реформаторския блок - да говори едно и да прави друго.

Това каза пред журналисти в Народното събрание вицепремиерът Румяна Бъчварова по повод вчерашната декларация на депутатите от ГЕРБ, с която поискаха Борисов да обясни докога ще търпи "опозиционерите" на Радан Кънев.

Тя беше категорична, че няма проблеми между парламентарната група на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов.

"Проблемът е в това, че политически се говори едно, а ситуацията е друга. Говоря за тази част от РБ, която реши да не подкрепя вече правителството. Решението на този казус е там, където той се е появил - в тези, които не могат да се самоопределят", каза тя.

На въпрос дали министрите Петър Москов и Николай Ненчев трябва да подадат оставка тя отговори: "Още в самото начало говорихме, че към никого няма да походим с този подход - да елиминираме хора заради евентуална свързаност с една или друга политическа сила. Говорили сме с всички коалиционни партньори, че оценяваме хората според експертните им качества".

Бъчварова каза още, че в МВР работи много добре със заместника си Цвятко Георгиев, който вчера бе посочен за кадър на ДСБ. Тя подчерта, че той е експерт, който е назначен в МВР още при втория служебен кабинет.

По думите ѝ в момента не вижда опасност от предсрочни избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!