Цветанов: Трябваше да кажем истината за лицето Радан Кънев

Симона Костадинова 18 март 2016 в 12:22 6320 25

Знаех за инициативата на ГЕРБ да повика премиера Бойко Борисов в парламента и да поиска отстраняването на хора на ДСБ от властта, въпреки че не бях в София. Няма разнобой между мен и Борисов, но трябваше да кажем истината за лицето Радан Кънев. 

Така шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира вчерашната декларация на депутатите, с която поискаха премиерът Борисов да отиде в парламента и да обясни докога ще търпи "опозиционерите" на Радан Кънев.

Очаква се поисканата среща с Борисов да е във вторник. 

Цветанов многократно подчерта, че е бил във Велинград вчера. "Това е силата на ГЕРБ - че сме силен тим, всеки си знае мястото и дава всичко от себе си, каза депутатът. 

По повод вчерашното изказване на Борисов, че "има бунт на кораба, докато капитанът е в Брюксел", Цветанов коментира: "Премиерът има много добро чувство за хумор. Така че нормално да сподели нещо такова."

Той обясни, че е редно хората на ДСБ да напуснат постовете си, но в същото време подчерта, че трябва да се направи разграничение кои от тези хора са политическа номенклатура и кои са на постовете си заради качествата си. Според него от това управлението няма да се разклати. "Вече два месеца откакто ДСБ са в опозиция , виждате че правителството е достатъчно стабилно - имаме нормален парламентарен живот, нормална законодателна дейност и  изпълнение на ангажиментите", обясни той.

Цветанов коментира, че не можеш да участваш в управлението и да казваш, че правителството не се справя. "Може би тези хора саботират правителството", коментира той.

По повод изказването на Борисов, че държи Ненчев и Москов да останат на постовете си Цветанов заяви, че подкрепя премиера и всяко негово решение и депутатите на ГЕРБ ще се съобразят с него.

Цветанов обясни, че декларацията на парламентарната му група е била продиктувана и от "натрупване на напрежение в местните структури", заради поведението на РБ и ДСБ от местните избори насам. 

"Вчерашната декларация е функция на всичко това, което наблюдаваме през последните няколко месеца. Да не кажа три-четири месеца преди местните избори. Знаете, че по време на местните избори най-остри, най-хаотични, най-непоследователни в посланията бяха Реформаторският блок и по-специално ДСБ. Ние се стремяхме да бъдем градивни и позитивни", каза Цветанов.

Той обясни, че многократно е запознавал премиера със ситуацията и е било закономерно да има подобна декларация, след като продължава "това арогантно и некоректно от страна на лидера на ДСБ".

"Изходът от ситуацията е да се направи една среща с министър-председателя, той ще изрази своята позиция и ви уверявам, че парламентарната група на ГЕРБ ще застане твърдо зад министър-председателя, но това са реалностите и трябва да назоваваме проблемите с истинските имена", каза още Цветанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!