Цветанов: Трябваше да кажем истината за лицето Радан Кънев

Симона Костадинова Последна промяна на 18 март 2016 в 12:22 5703 25

Знаех за инициативата на ГЕРБ да повика премиера Бойко Борисов в парламента и да поиска отстраняването на хора на ДСБ от властта, въпреки че не бях в София. Няма разнобой между мен и Борисов, но трябваше да кажем истината за лицето Радан Кънев. 

Така шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира вчерашната декларация на депутатите, с която поискаха премиерът Борисов да отиде в парламента и да обясни докога ще търпи "опозиционерите" на Радан Кънев.

Очаква се поисканата среща с Борисов да е във вторник. 

Цветанов многократно подчерта, че е бил във Велинград вчера. "Това е силата на ГЕРБ - че сме силен тим, всеки си знае мястото и дава всичко от себе си, каза депутатът. 

По повод вчерашното изказване на Борисов, че "има бунт на кораба, докато капитанът е в Брюксел", Цветанов коментира: "Премиерът има много добро чувство за хумор. Така че нормално да сподели нещо такова."

Той обясни, че е редно хората на ДСБ да напуснат постовете си, но в същото време подчерта, че трябва да се направи разграничение кои от тези хора са политическа номенклатура и кои са на постовете си заради качествата си. Според него от това управлението няма да се разклати. "Вече два месеца откакто ДСБ са в опозиция , виждате че правителството е достатъчно стабилно - имаме нормален парламентарен живот, нормална законодателна дейност и  изпълнение на ангажиментите", обясни той.

Цветанов коментира, че не можеш да участваш в управлението и да казваш, че правителството не се справя. "Може би тези хора саботират правителството", коментира той.

По повод изказването на Борисов, че държи Ненчев и Москов да останат на постовете си Цветанов заяви, че подкрепя премиера и всяко негово решение и депутатите на ГЕРБ ще се съобразят с него.

Цветанов обясни, че декларацията на парламентарната му група е била продиктувана и от "натрупване на напрежение в местните структури", заради поведението на РБ и ДСБ от местните избори насам. 

"Вчерашната декларация е функция на всичко това, което наблюдаваме през последните няколко месеца. Да не кажа три-четири месеца преди местните избори. Знаете, че по време на местните избори най-остри, най-хаотични, най-непоследователни в посланията бяха Реформаторският блок и по-специално ДСБ. Ние се стремяхме да бъдем градивни и позитивни", каза Цветанов.

Той обясни, че многократно е запознавал премиера със ситуацията и е било закономерно да има подобна декларация, след като продължава "това арогантно и некоректно от страна на лидера на ДСБ".

"Изходът от ситуацията е да се направи една среща с министър-председателя, той ще изрази своята позиция и ви уверявам, че парламентарната група на ГЕРБ ще застане твърдо зад министър-председателя, но това са реалностите и трябва да назоваваме проблемите с истинските имена", каза още Цветанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.03 2016 в 13:05

никой не се съмнява че това е дело на злобният и отмъстителен ЦвЦв. След като "справедливата" ни съдебна система страхливо сне от него обвиненията, той навири глава и започва да ОТМЪЩАВА. Интриганства, манипулира. Какво е мястото на Борисов в този му война- от една страна е ДОВОЛЕН- има кой да му върши мръсната работа, от друга гледа да не се идентифицира с Цветанов. мисля че вече го подозира, че ако той се кандидатира за президент Цветанов ЛАМТИ ЗА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛСКОТО МЯСТО.

18.03 2016 в 23:24

Да кажел истината чрез лъжа! :D Тоя педал Цветан манипулира по най-елементарния начин! Личи си че е първороден глупак!

Така покрай лъжите на Цветанов и колегите му е редно да споделя една срамна за поробеното общество истина, а тя е че същият е завършил ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ!!! После след рамо от татенцето ДС агент е започнал без практика работа на висок пост в МВР с диплома на физкултурник, а дипломата му по право е взета на ускорени курсове за 2 години доста след 2000-та. Това е ЦЦ - един комплексиран глупак, послушко, лъжец и поръчител на убийства на вещи лица по делата си. Тоя заслужава да му се изпикам на главата, но като го гледам явно е привикнал и към това и дори ще си направи гаргара.

18.03 2016 в 17:31

На Цецо май не му е ясно, че колкото повече говори срещу някого, толкова повече му вдига рейтинга. Той е одиозната фигура на ГЕРБ дори и сред простите маси, които иначе са във възторг от сценичния образ на Бойко. Имат пари за качествен пиар, следователно или са решили да спестят от това перо, или просто не го слушат.

18.03 2016 в 17:07

Ей, Цецко, много просто момче си...тия номера вървят, ама до време, и даже много простият бг народ вече те "надуши" що за "стока"си...не струваш.

18.03 2016 в 16:39

ГЕРБ закъсняха с реакцията си на ето това: "В ГЕРБ са конформисти, нахални, прости... които се бутат, но са добре организирани и ефикасни. Какво значение, че за вас гласуват софийският елит и хайлайф?" Ако зависеше от мен, шут в задника на Дончева и присъдружните й, щеше да има още в неделя привечер. Когато членуваш в партия, създадена от Иван Костов, думата мафия е забранена! А когато каниш, слушаш и изпращаш с бурни аплодисменти адвокатката на мафията, значи си се престроил силно вляво и нагло лъжеш, че ще правиш десен завой! Очевидно партийната аристократка и софийският елит, и хайлаф, ползват една сауна и един сапун! Десни ли? Наследници на провинциални агитфункционери и озлобени тъпанари, които партията настани в жилищата на избити от Народния съд и изселени от София, които решиха, че като са взели дома на някого са придобили авторитета и културата му! Червени боклуци от най-простите!

18.03 2016 в 15:23

Цецо, Цецо, мама ти мафиотска...

18.03 2016 в 14:27

А КОЙ ще каже истината за лицето Цецо Лъжецо?О,колко има да се казва по темата!
Чуството за хумор на Премиера га знаем всички.Копи-пейст на същото,от устата на Живков.Просташко и дебелашко.
Останалото е ясно.Един Човек управлява Държавата.Няма Парламент,няма опозиция,няма това онова.Продъненият,ръждясал кораб пори вълните на Океан,необозначен на картите.

18.03 2016 в 14:21

Радане, всичко е ясно. Влезеш ли в балната зала на мафията за да танцуваш с нея, най-вероятно ще получиш ритане по какалчетата и трудни стъпки. Да ти е за урок, че си млад и даваш вид на танцьор с потенциал!

18.03 2016 в 14:13

Затвор за теб утрепко! Колкотo по-скоро го махнат този киртак толкова по-добре ако искат да имат партия! Ако не, чака ги съдбата на братчетата им от БСП! 1 към 1 са!

18.03 2016 в 14:13

Вместо да се говори за мониторинга , за фалшивия доклад на измислената фирма за КТБ , за бежанците и за това , че им е платено на властващите , бежанците да влязат в България , за мизерията , за големите заеми , които прави правителството , се занимаваме с приумиците на Величеството.ПРАХ В ОЧИТЕ НА ГЛУПАЦИТЕ И ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО .България си отива нас ни занимават с глупостите на ВОЖДА.