Цветанов поиска справка за посещенията на Пеевски в МВР

Последна промяна на 14 февруари 2014 в 17:22 2705 10

Цветан Цветанов

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов изпрати писмо до наследника си Цветлин Йовчев, в което иска справка за всички визити на Делян Пеевски в сградата на МВР по време на мандата на ГЕРБ.

Писмото на Цветанов идва, след като депутатът от ДПС Пеевски обяви пред медиите, че Цветанов го е привиквал при себе си в полунощ.

"Във връзка с цитирани в публичното пространство справки на Министерството на вътрешните работи за посещения в сградата на МВР на народния представител Делян Славчев Пеевски, в качеството ми на народен представител от ПГ на ПП ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи, се обръщам към Вас да ми бъде предоставена писмена справка по години, дни и часове, за периода 27 юли 2009 г. - 13.03.2013 г. за посещенията на народния представител Делян Славчев Пеевски в сградата на Министерство на вътрешните работи", гласи писмото на Цветанов, изпратено до медиите от пресцентъра на ГЕРБ.

Писмото на Цветанов е част от задочните реплики, които бившият вътрешен министър и неосъщественият председател на ДАНС Делян Пеевски си разменят през последната седмица. В понеделник Пеевски заяви в интервю пред ПИК, че Цветанов е оказвал натистк над главния прокурор Сотир Цацаров. Пеевски съобщи за среднощни срещи с Цветанов, като се оплака, че бившият вицепремиер го е привиквал по тъмно в навечерието на рождения му ден. Цветанов отрече напълно твърденията на Пеевски настоя, че общите срещи са били организирани от Цацаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.02 2014 в 21:13

-
От лятото насам упорито се говори под сурдинка в политически и медийни среди, че отговорът на сакралния въпрос на протестиращите

„Кой?” е …Цацаров

Тоест – той бил предложил Пеевски за шеф на ДАНС. Версия, съзвучна с интригата, която пусна Цветанов още в началото на лятото. Но тази клюка така и не успя да си пробие път в медиите – жълти или пембени, включително онези, които обслужват ГЕРБ. Очевидно нещо не достига.
Със сигурност в парламента са се поинтересували за мнението на Цацаров за избора на Пеевски. Но едва ли то е имало решаващо значение за политиците.
Обвиненията между Цветанов и Пеевски са с непредвидими последици. Твърдението за натиска над Цацаров за Ася Петрова се потвърждава косвено – наистина я избраха за зам.-главен прокурор. Изборът не може да го направи сам Цацаров, защото той само предлага на ВСС. Още е нов, към онзи момент няма това влияние върху ВСС. Но фактът е факт. А срещу съдийката Ченалова няма никакви действия, докато ГЕРБ не слиза от власт. Цветанов признава, че се е срещал с Пеевски 7 пъти. Пеевски в отговор твърди, че са се срещали поне 40 пъти, дори бил извикан в неговия кабинет през нощта на рождения си ден. Но и двамата признават за срещи.
-
Коментар на Иван Бакалов,
пълен текст - http://e-vestnik.bg/19938/

14.02 2014 в 21:05

Анализатор, Йовчев не е бил имал кабинет в тази сграда по онова време, иначе е интересно предположение.

14.02 2014 в 20:49

Ами то да не се получи същия РЕЗУЛТАТ както при КОСТИНБРОДСКИТЕ бюлетини !?!

14.02 2014 в 20:33

Много точно попадение на Цветанов! Ако излезе истината, че се окаже, че по негово време Пеевски е посещавал най-много... овчев...

14.02 2014 в 20:19

Запознати твърдят, че за всеки посетител на министъра на МВР се правят три записа: в "Пропуски" на ъгъла на "Шести септември" и "Гурко", на самият вход от постовия полицай вътре в сградата, който ги отмята по даден му списък, и в дневник при секретарката на министъра. Дневниците и списъците трябва да се пазят 10 години. За три години 40 посещения не е толкова много - по едно на месец - това са си направо агентурни отношения, така поне пише в книгите.

14.02 2014 в 20:11

"...справка по години, дни и часове,
за периода
27 юли 2009 г. - 13.03.2013 г."

Това е съвсем различно от справката на ГРУХЧО в която пишеше, че е за "...периода 2009 - 2013 г."

И другият въпрос е, че освен с министъра в министерството може да се срещнеш, примерно с зам. министъра.
Отбелязва ли се в справката освен, че влизаш в министерството и при кого отиваш?

14.02 2014 в 19:54

За Пеевски и Йовчев - явно да.

14.02 2014 в 19:32

Да не се получи същата ситуация като с бюлетините "КОСТИНБРОДСКИ" !?!

14.02 2014 в 19:17

Точно така,както за единия може,така и за другия.Мощната атака с/у Цветанов вече една година я наблюдаваме.И още не сме видели доказателства за вина.

14.02 2014 в 18:55

Не разбирам, в сградата на МВР само министър ли има?