Цацаров: Не съм водил Пеевски при Цветанов, заварих го в кабинета му

Последна промяна на 30 май 2013 в 10:32 4873 6

Сотир Цацаров и заместникът му Борислав Сарафов. Снимка: Сергей Антонов
Сотир Цацаров и заместникът му Борислав Сарафов. Снимка: Сергей Антонов

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и главният прокурор Сотир Цацаров влязоха в задочен спор. Причината са твърденията на Цветанов, че на служебна среща с него обвинител №1 довел със себе си депутата Делян Пеевски.  

Тази сутрин Цацаров отрече твърденията на депутата от ГЕРБ.  

"Не съм толкова невъзпитан или толкова некоректен, за да заведа на служебна среща лице, което не е било поканено, или чието явяване не е било предварително известно на домакина на тази служебна среща. Дори да съм толкова некоректен и невъзпитан, пропускателният режим в Министерство на вътрешните работи, особено по време на министър Цветан Цветанов, едва ли допуска такава волност от всеки посетител, било то и от главния прокурор. Когато на въпросната служебна среща влязох в кабинета му, неводейки никого, и имайки уговорена среща с министъра на вътрешните работи, заварих там народния представител Делян Пеевски. Повече от това няма да кажа, защото не желая да влизам в лични нападки, не защото не мога да отговоря на лични нападки или да припомня на някого нещо, което може би прекомерната заетост или политическа активност е довела до това да забрави, а защото днес изпълнявам длъжността на прокурор. Добре е, изреклият тези думи, да си припомни нещата такива каквито са", коментира днес пред журналисти главният прокурор.

Вчера Цветанов влезе в словесна схватка с Пеевски, с когото до скоро бяха в близки отношения. Цветанов обясни, че преди изборите, като вътрешен министър е бил на среща с главния прокурор, на която дошъл и Пеевски. Той обясни, че това било показателно за стила на работа на новото управление. „Това е силата и стилът, по който решихте изборите за 42 Народно събрание“, каза Цветанов.

Изказването на Цветанов провокира реакцията на Пеевски: “Тепърва ще излиза с колко криминални лица сте се виждали. Но аз няма да се занимавам с вас. Правораздавателната система ще се занимае с вас.” Малко по-късно той отново взе думата и каза, че много му харесвала усмивката на Цветанов. “Не се притеснявайте, ще излезе истината за тия апартаменти”, закани се Пеевски по повод разразил се дебат за жилищата на Цветанов. 

В четвъртък схватката между двамата продължи. В парламента от групата на ГЕРБ разпространиха декларация, с която осъждат поведението на Пеевски в пленарната зала. “Лицето Делян Пеевски пропадна до там, че да отправя заплахи под формата на нецензурни подвиквания от първите редове на българското Народно събрание. Тази гнусна сцена се разигра пред погледите на българския президент, българския патриарх, представителите на вероизповеданията и чуждестранните посланици в България”, се казва в текста. 

От ГЕРБ искат ръководствата на останалите три партии в парламента – ДПС, БСП и “Атака”, “да вземат незабавно и категорично отношение по действията на лицето Делян Пеевски”.

 Депутатът от ДПС отново отговори: „Виждам, че се страхувате, г-н Цветанов. Вие сте вършили много незаконни неща и не се подсмихвайте. Не говоря от името на прокуратурата. Тепърва имате да доказвате нещата, които сте извършили. Уважавам българския парламент, но вас, г-н Цветанов, със сигурност не ви уважавам”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.06 2013 в 18:23

Никой не допуска,че нито Цветанов,нито Цацаров лъжат.Да допуснем,че ресурсът на Делян Пеевски са парите и огромната медийна империя.Какъв е проблемът тогава,да си има очи и уши в Прокуратурата и да знае всяка крачка на Цацаров предварително.Достатъчно значима личност е, за да се намърда в кабинета на Вътрешния министър по всяко време и без предварителна уговорка.Знаел е предварително/само допускам/,че Главният прокурор ще посети Вътрешният министър и е използвал това,за да окаже натиск върху него.
Ако някой от коментиращите знае на коя дата е станало въпросното посещения,много неща ще се прояснят.Дали това е съвпаднало с началото на плановете на ГЕРБ за премахване на свръх концентрацията на държавните пари в една банка-тази на Цветан Василев-КТБ или спусъкът е бил нещо друго.

03.06 2013 в 17:43

Цветанов сега се чуди кой да моли за помощ да го оттърве от публичното назидание, което го очаква.

01.06 2013 в 07:56

Цацата май работи по метода на ББ - много пара в свирката, а влакът си седи на гарата!

31.05 2013 в 09:53

моля, моля, постановката си е изцяло в стила на Цацаров.Навик му стана да си измива ръцете с Цветанов.Нищо няма да излезе от показността на прокурорските му разследвания,пиесата сме я чели.

30.05 2013 в 22:47

Ако Цацаров не е казал на Пеевски да се срешнат в кабината,тогава Цветанов трябва да го е поканил да се срешнат Цацаров и Пеевски за да ги запознае.Явно много са олигрофените в България.

30.05 2013 в 20:34

никога няма да се примиря с факта, че келемета като Пеевски и много други политици разполагат с нашите пари. Пари, които ние плащаме, а те ги крадат. Питам се: през годините този келеш каква заплата получава, че е магнат, бизнесмен и депутат? каква заслуга има към обществото, че е там горе? абе направо да си взимат по 200-300 души охранители да ги пазят, защото вече не се търпи! Алчни кюфтета!