Цветанов: Кражбата на тефтерчетата цели да дискредитира президента и ГЕРБ

Ивайло Анев 14 ноември 2014 в 09:12 3807 2

Кражбата на тефтерчетата на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов е сценарий с цел дискредитиране на президента Росен Плевнелиев и на партия ГЕРБ, заяви в интервю за БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него целта на кражбата е определени хора да реализират своите корпоративни и политически интереси.

Компетентните органи са били длъжни да съхранят това доказателство, каза Цветанов и цитира информацията, публикувана първо в OFFNews, че експертът графолог Стефан Бенчев, от когото са били откраднати, е бил щатен служител на управление VI на Държавна сигурност. Не стана ясно как това подкрепя тезата му, че кражбата дискредитира ГЕРБ и президента Плевнелиев.

Бившият вътрешен министър заяви още, че интерес от изчезването на тефтерчето имат хората, чиито инициали са записани. Цветанов заяви, че не се разпознава зад инициалите Ц.Ц. и попита на колко души в България имената им започват с тази буква.

"Не станах министър на вътрешните работи по моя преценка. Сега моята роля като председател на Парламентарната група на ГЕРБ, е по-важна, защото е важно да се осигури мнозинство в Народното събрание", отговори той на въпрос защо не е поел ръководството на силовото ведомство във второто правителство на Бойко Борисов.

Той отказа да коментира кой ще бъде новият главен секретар на МВР на мястото на Светлозар Лазаров. Бившият вътрешен министър намекна, че Лазаров няма качества да остане на този пост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!