Ченге от Шесто е експертът, който изгуби тефтерчетата на Златанов

OFFNews 13 ноември 2014 в 12:23 13416 39

Снимка Нова тв

Стефан Бенчев

Вещото лице Стефан Бенчев, от което откраднаха тефтерчетата на Филип Златанов, е щатен служител на управление VI на Държавна сигурност, показва справка в Комисията по досиетата.

Комисията разполага с документи, свързани с кариерното му развитие: със заповед № К-4456/ 06.10.1983 г. е назначен за инспектор; със заповед № 43/ 05.09.1985 г. е преназначен за зам. началник отделение.

От 01.09.2006 г. Бенчев е началник на сектор в Министерството на вътрешните работи.

В тефтерчетата съм видял доста различни имена, предпочитам да не коментирам конкретно дали там е името на Делян Пеевски или на някой друг. Стигнах до извода, че всичко в тефтерчетата е написано от едно лице, заяви днес сутринта пред Нова телевизия Бенчев

Живея в центъра и съдилищата са ми на еднакво отдалечено разстояние и пътувам с градския транспорт, с трамвай, а най-често пеша ходя до съдилищата и пренасям документите в чантата си. Тези веществени доказателства няма къде да бъдат държани, на вещите лица не са ни създадени условия да работим в стаи, подобни на адвокатски стаи. С документите се работи в стая, в условия, които наподобяват лабораторните, вкъщи или в лаборатория, каза още Бенчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!