Цвета Караянчева ще съди всички, които тормозили гражданите по политически признак

OFFNews 14 юли 2021 в 16:34 6719 1

Бившият председател на парламента Цвета Караянчева, която не успя да получи депутатско място в 46-ото Народно събрание, използва фейсбук, за да съобщи, че ще съди всички, "които си позволиха да арестуват незаконно и да тормозят гражданите по политически признак".

Според нея по време на изтеклата предизборна кампания симпатизанти на ГЕРБ са били жертва на политически тормоз, невиждан след 1989 г. Те са били арестувани без причина само защото имали партийни плакати в колите си и че са били държани в арестите без повдигнато обвинение, казва Караянчева. 

И заключава, че със или без мандат, ГЕРБ ще остане най-силната партия в региона след ДПС. 

Думите ѝ сега не са новина. През цялата предизборна кампания представителите на ГЕРБ непрекъснато повтаряха, че срещу техни хора се упражнява полицейски произвол. Дори имаше протести на активисти на партията в Пловдив и Поморие. А лидерът Бойко Борисов обяви, че от "комунизма не е имало такива репресии" и обвини президента Румен Радев и Бойко Рашков, че искат физически да се разправят с ГЕРБ.  

В началото на юли служебният вътрешен министър Бойко Рашков пък обяви, че Караянчева е заплашила с уволнение директора на МВР в Кърджали заради провеждането на акция на вътрешното министерство за купуването на гласове. Разговорът бил проведен по късна доба.

Караянчева отвърна във видео обръщение с призив към шефа на МВР в Кърджали да излезе и публично да каже как го е заплашвала, в противен случай щяла да приеме думите на Рашков като показна наказателна акция срещу нея в навечерието на изборите и опит за ескалацията на напрежението в региона. Тя определи случващото се като брутална Гьобелсова пропаганда, груба полицейщина, арести по донос и подгряване на сценария "гласове срещу дърва" под прикритието на борбата с купения вот. 

Ето и цялото съобщение на Караянчева в социалната мрежа:

Скъпи приятели,

Искам да Ви кажа нещо дълбоко лично.

Искам не просто да благодаря, но и да изкажа дълбокото си уважение към нашите съмишленици в област Кърджали, които не се поддадоха на заплахите, на изнудването и невероятния натиск, който им бе оказан. Те излязоха да гласуват с достойнството на свободни хора.

По време на изтеклата предизборна кампания нашите симпатизанти бяха жертва на политически тормоз, невиждан след 1989 година. Невинни хора бяха арестувани заради това, че имали плакати на ГЕРБ в колите си. Бяха разкарвани с белезници и държани в ареста без отправено обвинение. Искаха да ни прекършат. Не им се получи. Уверявам Ви, че с всички, които си позволиха да арестуват незаконно и да тормозят граждани по политически признак, ще се видим в съда. България все още е свободна и демократична държава.

Искам да изкажа дълбока благодарност и уважение към нашите структури. Към хората, които се раздадоха от сърце и душа и работиха неуморно по време на цялата кампания. Защото не желаят да живеят в нечий бастион. Със или без мандат, ГЕРБ остава най-силната партия в региона след ДПС.

Поздравявам ви, свободни и честни хора! Поклон пред Вас! И да се захващаме за работа, че не се знае дали няма скоро пак да ни се наложи да ходим да гласуваме.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За политиката