ГЕРБ излязоха на протести, репресирали ги

OFFNews 08 юли 2021 в 22:34 12187 6

Активисти и симпатизанти на ГЕРБ се събраха на протести тази вечер пред дирекцията на МВР в центъра на Пловдив и пред РПУ-Поморие. Същевременно лидерът на партията Бойко Борисов обяви от Видин, че "от комунизма не е имало такива репресии" и "Радев и Рашков искат физически да се саморазправят с ГЕРБ".

„Можехме да залеем района с хиляди възмутени хора. Решихме да дойдем тук, за да изразим категоричната си позиция, че няма да позволим това да продължава”, заяви Спас Гърневски от гражданската квота в пловдивската листа на ГЕРБ по време на протеста пред дирекцията на МВР в центъра на Пловдив.

„В това правителство са хора, които по цял ден правят всичко друго, но не и да си вършат работата, заплашвайки, тероризирайки и сипейки безпочвени хули, обиди и клевети срещу бившите управляващи, без да имам нито едно доказателство”, каза още Гърневски.

Теодора Балканска, кандидат-депутат от листата в 17 МИР, твърди от своя страна, че повече от 24 часа в цялата област репресиите не спират, имало сигнали за принуда за подписване на празни протоколи и за хора, които са приети в болница:  „Преди 30 години ли се връщаме? Аз не го помня това време. Дано не се върне! Тук има млади интелигенти хора. Ни сме тук мирно. Надяваме се да ни чуят".

Протестът в Поморие

Кметът на Поморие Иван Алексиев, водачът на бургаската листа на ГЕРБ-СДС Любен Дилов, областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев и жители на село Бата се събраха тази вечер на мълчалив протест пред РПУ-Поморие, за да "изразят подкрепата си и гражданската си позиция в защита на задържания без обвинения кмет на селото Георги Георгиев".

„Хората от село Бата са изключително доволни от своя кмет, те са тук да го подкрепят. Тук не са само симпатизанти от ГЕРБ. Тук са и семейството на кмета Георги Георгиев, които нямат никаква информация. Имаме много въпроси към шефа на полицията в Поморие - повдигнато ли е обвинение, какви доказателства има, има ли прокурорско разпореждане за задържането. Това полицейско задържане се превръща в полицейщина. Викани са и служители на община Поморие по казуса, държани са часове наред", заяви кметът на Поморие Иван Алексиев.

„Нямаме информация, помолихме да слезе шефът на Районното управление, за да каже какво се случва. По наша информация се работи по доноси, това ни навежда на мисълта за връщане на едни други времена. Няма обвинения към кмета на село Бата. Някой явно се надява тези действия да се отразят на изборния ден, на мен ми прилича на 1944 година. Вихри се беззаконие в държавата, пример за това е случаят от вчера с кметицата на село Лозарево в Сунгурларе“, заяви Димитър Бойчев.

Водачът на бургаската листа Любен Дилов каза, че полицаите не дават никаквo обяснение, дори на роднините на кмета.

Става дума за кмет пети мандат, възрастен и уважаван човек. След два дни изборите ще свършат, как хората ще се гледат в очите. Задържат се хора по анонимни доноси! - категоричен е Дилов.

Борисов от Видин: Радев и Рашков искат физически да се саморазправят с ГЕРБ

От комунизма не е имало такива репресии! Влизат по къщи, тарашат, арестуват. Акция "Респект" тече с пълна сила. И после някой се чуди защо не направиха правителство със 160 души мнозинство!? Трябваше да се даде поле на Радев и Рашков да се саморазправят с ГЕРБ. Физически! Така работят комунистите. Без съд и присъда. Обвиняват и наказват. Като при "Народния съд". Не знам докъде ще стигнат. Това са безскрупулни хора, заяви Бойко Борисов по време на предизборна среща във Видин.

По думите на Борисов ГЕРБ е градивна партия и нейните членове са го доказвали многократно с дела: „Затова сме заплаха и толкова ни мразят. Затова и мутрите ни наричат мутри. Вдигнахме доходите, пенсиите, учителските възнаграждения са двойно по-високи, направихме пречиствателни станции, спортни площадки, зали, пътища, газопроводи“.

Борисов попита защо другите партии не говорят за програмите си: „Те само отричат. Веднъж не казаха какво ще направят те. Нямат лидери и ги посрещат празни зали. И на фона на това са канят да печелят изборите. "Нещо друго" ще значи еднолична власт на Румен Радев и подмяна. Няма да се изненадам, ако и след тези избори не се формира кабинет".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2015

6

Ivan Ivanov

09.07 2021 в 10:46

Не ми се вярва някой да може да репресира и рекетира по добре от Герб!

2005

5

Kradliviqt rom

09.07 2021 в 09:36

Горките те.
Чак ши ревна от съпричастност!

3162

2

Grigor Arssov

09.07 2021 в 07:26

А (Гешефф е позор, оставка и затвор) запали фитила на НАРОДНИЯТ гняв точно преди година!!!!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика