"Цар Освободител" може да става пешеходна зона в неделя

ОFFNews 08 май 2016 в 20:41 5170 2

Столичният кмет Йордакна Фандъкова обмисля "Цар Освободител" да става пешеходна зона в неделя.

Пред "Канал 3" тя коментира, че е възможно "в неделя в рамките на работното време да освобождаваме бул."Цар Освободител", защото тенденцията е да се грижим повече за пешеходците и велосипедистите".

Фандъкова каза още, че всички поръчки за градски транспорт ще бъдат проверени за нередности след скандала с "депутатските спирки".

Очаква се до края на юни да приключи процедурата, за да може и в София да има стоянки за колела под наем. Очаква се още края на юли да бъде пусната и отсечката от метрото до ул. Сребърна.  

"След два дни започва цялата реконструкция на бул. "Монтевидео" в Овча купел, заяви градоначалникът. Смятам, че решението да се спре кърпенето на дупки, а да се прави цялостна реконструкция е правилно и столичани го оценят", каза още Фандъкова.

Столичният кмет поздрави и Корнелия Нинова за избирането ѝ за председател на БСП.

По повод спорните промени в Изборния кодекс и наложеното от президента частично вето, Фандъкова коментира, че избирателните права на българите зад граница трябва да се запазят.

"За пореден път стана ясно, че не е лесна тази коалиция и че не е лесно да се запази стабилността на държавата", допълни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!