Фандъкова подписва договори за 238,3 млн. по "Региони в растеж"

OFFNews 21 април 2016 в 11:21 2089 2

Кметът на София Йорданка Фандъкова обсъди проектите, включени в новата оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 с еврокомисаря по регионално развитие Корина Крецу. Срещата се проведе по време на конференцията на кметовете на европейските столици за прилагането на европейската стратегия за развитие на градовете в Амстердам. Корина Крецу посочи, че София постигна много добри резултати при изпълнението на проекти с европейско финансиране. Еврокомисарят ще посети столицата на България през юни.

През следващата седмица предстои подписване на договорите, които са включени в оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Управляващият орган на програмата одобри за София инвестиционна програма в размер на 279,7 млн. лв., от които размерът на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 238,3 млн.лв.

Основните проекти, които са включени са: Втора фаза на проекта за интегриран градски транспорт, ремонт и мерки за енергийна ефективност на 26 училища и детски градини, обновяване на три зони в централна градска част, реновиране на театър „София“, културен институт „Средец“ и сгради на социални заведения.

В рамките на форума Фандъкова проведе срещи с кметовете на Виена Михаел Хойпл и на Амстердам Еберхард ван дер Лаан. В началото на април Европейската комисия избра Амстердам за европейска столица на иновациите за 2016 г. Кметът на Амстердам Еберхард ван дер Лаан и кмета на София обсъдиха възможностите да сътрудничество в сферата на иновациите и използването им за развитието на градовете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови