Фандъкова открива нов парк за столичани

OFFNews 10 април 2016 в 07:00 10886 15

Столичният кмет Йорданка Фандъкова открива парк "Възраждане" в Зона Б5. 

Паркът е с площ 52 дка, 24 от тях са на комплекса "Спортна София", който отвори врати през август миналата година. В градината има дълги алеи с фигури от разноцветна мозайка, над 100 пейки, 3 чешми и 46 кошчета за боклук. 

В парк „Възраждане" е изграден и първият за София сух фонтан. Зоната за отдих ще разполага и с чисто нов амфитеатър за 90 души. Изградена е и детска площадка, обособена в две части - за деца до 3 години и за по-големи до 12 години. Предвидено е пространство циркови представления и скейтбордисти.

Паркът струва около 6 млн. лв., като над 1,7 млн. лева от тях са осигурени по програма „Джесика" от Европейския фонд за развитие, а останалите от „Софийски имоти". 

12 000 дървета сади общината тази година

12 000 дървета на 260 дка горски площи ще засади тази година Столичната община.
Черен дъб и топола ще се садят в Долни Богров, Горни Богров, „Враждебна", Челопечене, Бистрица, Долни Пасарел, Горни Лозен, Кривина и други.

600 фиданки пък ще разкрасят улици и булеварди. Кълбовиден шестил ще се сади по улиците „Цар Симеон", „Граф Игнатиев" и „Позитано". Червен кестен ще има по булевардите „Столетов", „П. Славейков", „Рожен", „Джеймс Баучер" и други. Ясен ще се засажда по ул. „Оборище" и бул. „Дондуков", а червено-листен явор - по улиците „Любляна" и „Добротич".

560 000 пролетни цветя пък вече са засадени по градинки и зелени площи. Някои от 180-те хиляди лалета вече цъфнаха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!