Стойнев: Несериозно е в програмата на Борисов да има 1154 мерки

Стажът и възрастта за пенсия да се увеличават само за младите, предлагат от БСП

OFFNews 24 януари 2015 в 17:23 1843 7

В огласената управленска програма на кабинета "Борисов" няма конкретни политики, нито пък заявените от ГЕРБ реформи. В нея има 160 приоритета и 1154 мерки, а това ясно показва, че е писана от чиновници.

Това обяви пред Дарик радио бившият министър в кабинета "Орешарски" Драгомир Стойнев.

Като слабо място в официалния документ на кабинета зам.-председателят на Националния съвет на БСП посочи още стратегията на управляващите относно външната политика. "В програмата има само един ред, който касае Руската федерация и там ние ще подпишем междуправителствено споразумение в областта на културата, науката и образованието", констатира социалистът.

„Иначе сме евроатлантици - НАТО, ЕС, говорим и за Канада. Няма нищо лошо в това, но когато става въпрос за важен стратегически партньор, с когото може би сегашното правителство вече отказва да комуникира. Защото ние не можем да говорим само с Вашингтон и с Брюксел. Ние трябва да си говорим и с Москва", каза Стойнев.

Социалистите имат свой проект за пенсионна реформа и се противопоставят упорито на увеличаването на стажа и възрастта за пенсия. "Трябват гъвкави форми в пенсионирането", смята бившият икономически министър.

Според БСП стажът и възрастта за пенсия трябва да се увеличават за тези хора, които сега навлизат на пазара на труда, те да знаят точно кога ще се пенсионират, като това да бъде обвързано със средната продължителност на живота.

"Всички политически сили трябва да седнем на една маса и да се разберем, накрая да имаме реформа, в която да кажем следното - всеки, който дойде на власт ще я изпълнява и няма да прави промени, хората да се чувстват спокойни", смята Стойнев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!