Станишев: Върнал съм си дълга към Първанов

OFFNews 21 януари 2014 в 07:42 6880 14

Сергей Станишев в
Сергей Станишев в "Шоуто на Слави".

"Дълги години съм се чувствал лично задължен към Георги Първанов заради шанса, който ми даде, но този дълг съм го върнал многократно като отношение, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев в предаването "Шоуто на Слави" по bTV.

Той призна, че не се е чувствал подготвен за председателския пост в БСП, когато Първанов му е предложил да оглави левицата. "Казах му, че не съм се готвил за това, че дори структурите на партията не ме познават. Когато обаче преценихме, че си струва рискът, направих всичко възможно да се справя", спомни си лидерът на БСП.

Станишев смята, че често е  допускал грешки, за да не влиза в конфликт с Първанов и да няма сблъсъци между двамата и повтори, че Първанов е допъснал тежка политическа грешка. 

"АБВ е като пушка, която в трето действие ще гръмне и предупреди и не е ясно по кого гърми пушката - по свои, по врагове, по опоненти или в крайна сметка ще гръмне крака на този, който е заредил пушката и натиснал спусъка", смята лидерът на социалистите.

За скандала с Волен Сидеров на летище Варна Станишев бил лично уведомен от вътрешния министър Цветлин Йовчев и подкрепил действията на МВР.

На въпрос защо се бави свалянето на имунитета на Сидеров, който беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров Станишев се оправада с двуседмичния срок, който по правилник се дава на всеки депутат сам да се откаже от имунитета си и обеща БСП да гласува за свалянето му, ако се стигне до гласуване.

Застанах убедено зад кандидатурата на Делян Пеевски, но съжалявам, че дадохме повод темата "Пеевски" да се използва като корабна димка и да се замъглява хоризонтът, коментира Станишев в отговор на въпрос "Кой предложи Пеевски?"

Той повтори, че няма амбиции да става евродепутат или еврокомисар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!