Татяна Буруджиева: БСП няма да изключва членове преди изборите

OFFNews 21 януари 2014 в 09:00 3393 2

БСП няма да изключва членове преди изборите, каза днес пред Нова телевизия депутатът Татяна Буруджиева.

За да се стигне до изключване на социалисти, трябва те да се явят на изборите срещу кандидатите на Столетницата, посочи депутатът от Коалиция за България и посочи примери от миналото, но отбеляза, че БСП не е партия, която изключва бързо.

Буруджиева отхвърли обвиненията, че партията е капсулирана от сегашното ѝ ръководство и каза, че те идват от хора, които от 6 месеца не са участвали в партийните форуми. Един от тях бил именно създателят на АБВ. Първанов пропуснал партиен пленум, който съвпаднал с началото на ловния сезон.

Буруджиева смята, че „чисто лидерската битка” е можела да продължи в рамките на БСП, без да се стига до явяване на избори с различни листи. „Едно е да заставаш зад лидера си, друго е да се явяваш с друга листа”, отбеляза депутатът от левицата. Според нея БСП няма да прости регистрацията на друга избирателна листа, защото вече вижда заплаха за себе си.

БСП не е партия, създадена от лидерите си. За разлика от други, няма лидер на БСП, който да не е създаден от самата партия, заяви Татяна Буруджиева.

Депутатът коментира и обвиненията, че социалистическата партия се управлява от тесен, дори семеен кръг на лидера Сергей Станишев. Според нея нормално е той да търси съвет от своя партньор, особено с оглед на неговата професионална квалификация.

„Мисля, че г-н Станишев трябва да води листата за европейските избори, които са важна и за България и за Европа. Решението за това ще се вземе и в разговор с ПЕС”, добави Татяна Буруджиева.

Целия разговор с народния представител от КБ можете да проследите във видеото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!