Румен Петков напуска ръководството на БСП-Плевен

OFFNews 20 януари 2014 в 14:52 4731 5

Румен Петков
Румен Петков

Румен Петков се оттегля като председател на Областния партиен съвет и председател на Областния партиен щаб на БСП–Плевен, съобщиха от движение АБВ.

„Разговарял съм, включително и с моите колеги, председатели на Общински партийни съвети в Плевен, с доскорошния председател на Областния партиен съвет, един изключително способен председател – Васил Антонов, който сега е народен представител, и съм обявил пред тях намерението си да се оттегля като председател на Областния партиен съвет и председател на Областния партиен щаб на БСП – Плевен.

"На заседанието, което предстои на края на месеца, аз официално ще подам оставката си пред членовете на Областния партиен съвет и ще обясня и мотивите, поради които съм я подал”, коментирал самият Петков.

По думите му има две причини, поради които напуска поста - първо, че председателят на щаба и на Областния партиен съвет, трябва да работи с цялата си енергия, структурата, която ръководи, да се представи добре и втората е, че иска да покаже на всички, които правят злонамерени коментар, че не става въпрос за някаква борба за власт.

"Всъщност тези, които употребяват властта, и то не в интерес на партията и нейните избиратели, на българското общество и държава, са именно в ръководството на партията”, коментира още социалистът.

Той не бил изненадан от обаждането на член на БСП, който му е казал да не отива на съвещанието на партията вчера в Пловдив.

„Не съм изненадан, защото духът в ръководството е такъв. Няма диалог. Тези въпроси, които съм поставял публично, аз съм ги поставял на всяко едно заседание на Националния партиен съвет и ръководството просто не желае и не може да отговори. Или не иска да отговори, защото отговорът би бил тежък конфуз и политически гаф. Нещо повече аз съм организационно грамотен човек и обичам моята партия да е в ред. Аз съм обявил, че съм снел доверието си от ръководството на партията още преди време”, уточни Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!