Quantcast

Станишев поиска прошка от другарите на Коледа

OFFNews Последна промяна на 25 декември 2014 в 14:34 5973 18

Сергей Станишев

Бившият лидер на БСП и настоящ евродепутат, и лидер на ПЕС Сергей Станишев поиска чрез Фейсбук прошка за грешките си от своите съпартийци на Коледа. 

"Тази година беше трудна за мен в много отношения. Взех трудни решения, но категорично мога да кажа, че БСП е и продължава да бъде моя кауза", написа в профила си Станишев.

Той категорично заявява, че стои зад настоящото ръководство на партията и смята, че предстоящите местни избори са решаваща битка, в която БСП трябва да влезе в добра кондиция и да излезе победител.

Ето и пълнят текст на обръщението на Станишев:

Скъпи приятели,

Днес всички сме в очакване на Рождество Христово. Някои заради вяра, други заради празника, трети заради топлината на пълната къща.
Моята е пълна с емоция и вълнение заради очакваните подаръци, а два чифта любопитни детски очички търсят чувала на Дядо Коледа.

Реших да напиша тези редове именно днес, защото ми се иска всеки от нас да забрави лошото, злобата на деня и на политиката. Иска ми се да сме здрави и успешни като нация. И тази вечер на всяка трапеза да има благослов за страната ни, хармония и надежда.

Искрено вярвам, че отдавна заслужаваме мястото си в Европа и не бива да допускаме друго отношение към България. Дано Новата 2015 година да е пълна с очакване, с усмивки и добри каузи! Пожелавам го на всички сънародници - където и да са по света, каквато и религия да изповядват.

Няколко думи и за БСП - моето голямо семейство. С много от вас сме преживели възходи и падения. Плакали сме от радост и от болка. Споделяли сме чувства и спомени. Заради това искам в навечерието на Коледа да ви благодаря, да ви поискам прошка, да ви простя и да ви пожелая много здраве и лично щастие.
Надявам се, че Новата 2015 година ще донесе на всички нас в БСП много победи, самочувствие, удовлетворение и единство!

Боли ме, когато чета и слушам междуличностни нападки или упреци към партията. Само заедно можем да минем през всички предизвикателства.

Прочетох и за себе си доста спекулации. Тази година беше трудна за мен в много отношения - взех трудни решения. Но категорично мога да кажа, че БСП е и продължава да бъде моя кауза. Стоя зад ръководството на партията, зад структурите и хората ни по места. Смятам, че предстоящите местни избори са решаваща битка, в която БСП трябва да влезе в добра кондиция и да излезе победител!

Нашите опоненти и конкуренти в политиката се опитват да ни прехвърлят вината за неуспешния преход. Точно защото през последните 25 години - изгубени в прехода - загубихме ценностите и жалоните си като нация. Историческият шанс, но и изключителна отговорност пред БСП сега, е да даде посока, да очертае път пред страната. Както и да се опита да върне обичайната вяра в доброто у човека, у всеки от нас като българин.

Въпросът е дали сме достатъчно силни, за да отправим такова послание на надеждата? Моят отговор е положителен. Иска ми се и вие да мислите така!
В навечерието на най-светлия празник - на раждането на надеждата - ми позволете да се обърна към вас с християнското: "Мир на земята! между човеците - благоволение!"

Сергей Станишев

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.12 2014 в 21:17

Станишев е изключително нагъл екземпляр. Вместо да иска прошка от сънародниците си, той иска от съпартийците си, при това на Коледа! Проклет да е и той, и целият му род, и партията му, и путинофилите му!

26.12 2014 в 17:48

"Злобата на деня"? Сещам се за дразнещия руски акцент на Гриша Филипов навремето. Отделен въпрос е, че на руски "злоба дня" значи съвсем друго нещо. Всъщност, начинът на използване на фразата е показателен за объркания руско-български манталитет на Станишев...

26.12 2014 в 16:32

За първи път ми се доповръща от коледно обръщение. Човек трябва да е генетично увреден, за да му хрумне да напише това нелепо писмо.

26.12 2014 в 13:11

Тоа май свърши паретата и пак зе да гледа към кацата с медо, ма не стаа, червените дъртофелници измреа а мангалите станаа турци, за рублата да не говориме...

26.12 2014 в 09:00

Мило е да се иска прошка на християнски празник. Знаеш, че ще кажем "просто да ти е!". Но с това не се изчерпва отношението ни към вас - ръководителите.
Не мога да простя, че БСП е в това положение - обругавана, натикана в калта. Аз 25 години виждах къде грешите, а защо вие не видяхте? Не мога да простя, ако някой мисли първо за себе си, а след това за другите. Нека това да е приоритет на либералите, но не на нас. От вас искам да ми кажете накъде водите България. Светлото бъдеще е свързано с благоденствието на народа, а не да 20 - 30 капиталисти, които богатеят за моя сметка (ЗАщо лекарствата у нас са по-скъпи от тези на комшиите, защо не се дават заработените заплати, защо се отнемат социални права? Това са малко примери как се става богат.) Такава България не е привлекателна. И все-пак да започнем от образованието и културата, като условие за намиране на добра работа, за намаляване на престъпността, за почтеността. Това условие се отнася не само за бедните, а и за богатите. ПОвече - друг път.

26.12 2014 в 00:22

Жалък нещастник! Дано го стигне най-лошото през новата година.....и родата му!!!

25.12 2014 в 20:58

Накрая на "прошката" да беше изпратил поне една ВЪЗДУШНА ЦЕЛУВКА на неговия любим МЕСТАН! Ха ха ха хо ху й........

25.12 2014 в 20:31

"Късно е, либе, за китка"
:)

25.12 2014 в 19:37

Всичко хубаво, ама защо един комунист споменава Рождество Христово? Няма ли срам?

25.12 2014 в 19:28

Как може да давате трибуна на това морално-нечистоплътно същество точно на такъв светъл празник?!
На тоя мястото му е в затвора, не по страниците на медиите!