Станишев: Сделка между ДПС и ГЕРБ свали правителството на Орешарски

Според Станишев Борисов трябва да е политик на годината

OFFNews Последна промяна на 20 декември 2014 в 17:42 5425 11

ДПС свали правителството на Пламен Орешарски и мисля, че това беше сделка с ГЕРБ. Това заяви пред Дарик лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

Премиерът Бойко Борисов трябва да е политик на годината. Той постигна своите политически цели и е министър-председател за втори път, което е безпрецедентно за България

Сегашното правителство е противоестествено. Партии, които са обявяват категорично за проевропейски, са заедно с коалиция, която преминава всякакви граници на европейско мислене. Дори преди няколко дни в парламента Валери Симеонов направи едно буквално расистко изказване. Това е част от управляващото мнозинство. Това, че спорните пенсионни промени бяха приети с гласовете на ДПС и ГЕРБ, е доказателство, че няма истинска обща основа в управляващите за това какво трябва да се прави в страната, коментира Станишев.

Искам да попитам къде са "Ранобудните". Миналата година протестираха срещу Атака, питаха за златния пръст на Волен Сидеров. Ами златния пръст на Валери Симеонов? Не пръст, а имат споразумение с управляващите. Те са част от управлението. Да не говорим за странната сделка на една партия, която претендира да е лявоцентристка, а всъщност управлява в дясна политика, подчерта бившият лидер на БСП.

Станишев обясни, че има много причини, поради които БСП са загубили изборите, като сред тях е и оставката на кабинета на Пламен Орешарски, която е отслабила позициите на партията.

БСП загуби изборите, защото една година се опитвахме да правим почти невъзможното, въпреки че се свърши много работа от това, което обещахме за изборите през 2013 година. Опитахме се да правим правителство без мнозинство, което в българските условия и при конфронтационната и агресивна опозиция се оказа неработещокоментира Станишев.

"След управлението на ГЕРБ, което беше много силово, репресивно в много отношения и към бизнеса, и към хората, и към свободата, нашата формула беше на програмно правителство, с ясна програма, немалка част от нея се изпълняваше, но това създаде и дефицити и деформации. Защото постепенно нашият партньор изземаше все повече власт, все повече позиции в управлението и след европейските избори ние като партия поставихме въпроса, че тези деформации трябва да бъдат коригирани и да има политическо споразумение, много по-ясно разпределящо правилата и отговорностите, ако искаме де вървим напред, каза той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.12 2014 в 12:50

алоооооооооо , брксел - другарю сер-гей , няма никаквз сделка между дпс и ГЕРБ !!! имаше сделка бсп дпс ,за да съсипете БЪЛГАРИЯ и почти успяхте . за това вън от управлението , вие сте анти БЪЛГАРСКИ партии !!!

21.12 2014 в 10:41

Абе педалче смотано, кой пускаше език на Местан на центъра на София и му правеше теманета до земята само и само да се задържите възможно най-дълго на власт?

20.12 2014 в 20:56

тоа боклук още ли не са го убесили

20.12 2014 в 20:24

Тавагищ "гласуваме за Пеевски или кабинетът пада", марш обратно в канала! Добра работа свърши с БСП, но вече си аут.

20.12 2014 в 20:09

Този още ли не е в затвора???

20.12 2014 в 19:36

Сергейчо, га яде кифтетата, не ревеше, така че сега нямаш никакво право да се обаждаш!

20.12 2014 в 19:29

Костов: Правителството лежи върху скрити основи
Кабинетът "Орешарски" изглеждаше по-стабилен


Станишев: Сделка между ДПС и ГЕРБ свали правителството на Орешарски

НАБИЙТЕ СИ В ГЛАВИТЕ, ЧЕ В "СКРИТИТЕ ОСНОВИ" ЛЕЖИ ТОПЛАТА ВРЪЗКА НА КОСТОВ С БСП НА СТАНИШЕВ И ГЛАВНО С МОНИКА. ТОЯ МЪРЛЯВ ДУПНИШКИ ЦИГАНИН МРАЗИ БЪЛГАРИТЕ И ИСКА ТЯХНОТО ЗЛО! ЗА СЪЩОТО МЕЧТАЕ И УКРАИНСКИЯ ПЕДАЛ! ВЕЧНА ИМ ДРУЖБА И ПОПЪТЕН ВЯТЪР КЪМ БУНИЩЕТО!

20.12 2014 в 19:29

Един ден ще седна да напиша сравнителен сборник цитати, в които мненията на това нещо на снимката и на Радан Кънев се припокриват. Този със сигурност ще влезе в сборника.

20.12 2014 в 18:50

Педерасчо за Прасчо !?!

20.12 2014 в 18:42

Моля ви, престанете да цитирате този комунистически изклесък!