Quantcast

Калфин обвини Станишев в лъжа за приема на АБВ в ПЕС

OFFNews Последна промяна на 13 декември 2014 в 10:07 5419 8

Ивайло Калфин

Ивайло Калфин обвини лидера на ПЕС Сергей Станишев в лъжа, след интервю на бившия лидер на БСП пред OFFNews по темата за участието на АБВ в ПЕС и участието на Калфин в традиционната среща на министрите на труда и социалната политика от семейството на европейските социалисти. 

"Познавам голяма част от колегите си и не ми беше много трудно да разбера причината за отказа. Още повече всяко политическо семейство се бори да привлече повече национални министри, за да са по-ефективни общите позиции и министрите не разбираха защо не участвам. Докато стигна до София, тази новина прерастна в бомбастични съобщения, че ПЕС и Социалистическият интернационал едновременно са отхвърлили членството на АБВ! Триумф на политическото интригантство", написа Калфин в личната си фейсбук страница.

Според социалния ни министър Станишев лъже, че за да бъде приета една партия в ПЕС, са необходими 2 условия - страната да е член на ЕС, а партията да е член на Социнтерна.

Не е вярно и че АБВ са кандидатствали пред Етичната комисия на Социнтерна.

Калфин споделя още, че не е виждал коалиционно споразумение, подписано от който и да било в сегашното управлание с НФСБ, както твърди Станишев, че има такова.

Според социалния ни министър Николас Шмид е заявил, че има интерес министри от повече страни да участват в срещите, но поканата се изпраща от ПЕС и той не може да им повлияе.

Калфин смята, че Станишев е положил натиск върхъу секретариата на ПЕС заради отказ в последния момент, "очевидно след разпореждане на председателя".

Интервюто и твърденията на Станишев пред OFFNews може да прочетете на този линк.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.12 2014 в 15:40

Етична комисия на Социнтерна - това звучи гордо.

13.12 2014 в 14:58

Ж.Желев беше казал на Европейците: " побързайте да ни поевропейчите, иначе ние ще ви побългарим."

13.12 2014 в 12:53

Сашето Симов ще ви набута в такива интриги, че нищо чудно да ви се появи галавакружение ат успехав.

13.12 2014 в 12:09

Ама Първанов и донякъде Калфин избутаха лайното СтаниШеф на преден план. Първо омаза държавата, после БСП, а сега се е заел с ПЕС нехранимайкото.

Ама да са мислили повече Първанката и Калфин преди 15 години, сега змията е голяма и зла.

13.12 2014 в 12:07

Че от червените боклуци кой не е нищожество ?

13.12 2014 в 12:02

Леле, какво нищожество е Станишев. Смятах, че е некадърник и злобар, но се оказа по-лошо от ла*но.

13.12 2014 в 10:49

Всичките са бездарници!Хвани единия,та го удари в другия!

13.12 2014 в 10:41

Калфин е жалък. Обвинява без доказателства, манипулира фактите. Не ме интересува Станишев, но Калфин иска да нагнети върху него вниманието и да си отвоюва някакъв европейски позитив. Елементарно, Калфин. Казал ти тоя и оня - нали твойте хора казваха че Станишев няма влияние в ПЕС. Тогава за какво се жалваш.