Спрягат Йордан Бакалов за шеф на военното разузнаване

OFFNews 10 март 2015 в 18:26 2626 1

Йордан Бакалов

Служебният вътрешен министър при правителството на проф. Близнашки Йордан Бакалов ще бъде новият шеф на военното разузнаване, твърди сайтът Mediapool, позовавайки се на информация от източници в МС.  

Бившият депутат от СДС ще замести на поста Веселин Иванов, който бе уволнен само преди ден от военния министър Николай Ненчев. 

Йордан Бакалов дълги години следеше специалните служби от парламента, той е депутат четири поредни мандата.

Председател е на Комисията по национална сигурност и член на Комисията по бюджета и финансите в 38-то НС. В 39-то Народно събрание е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. В 40-то Народно събрание е председател на Комисията по жалбите и петициите на гражданите, член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на парламентарната група ОДС.

В 41-то Народно събрание е председател на Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Бакалов ще бъде вторият цивилен шеф в историята на българското военно разузнаване. 

От 2012 г. е доцент и преподавател по национална сигурност в Нов български университет, гр. София и в Колежа по икономика и администрация, гр. Пловдив.

Ползва руски и английски език.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови