Социолог: АБВ няма да вкарат евродепутат

OFFNews 18 януари 2014 в 12:39 5332 11

Кольо Колев
Кольо Колев

"Смятам, че АБВ няма да успеят да вкарат евродепутат. Разцепление в БСП няма да има. Вярно е, че има люспене, но е важно да се види какво става в партията, а тя продължава да съществува и ще продължи и без Първанов, и без Станишев. Несъмнено удар ще бъде понесен, но БСП ще остане единна." Това заяви социологът Кольо Колев в интервю за предаването "Факторът Кошлуков" по TV7.

Той не се нае да прогнозира какви биха били резултатите, ако едновременно с евровота има и предсрочни парламентарни избори.

"Първо трябва да видим влиянието на АБВ, вътрешното брожение в БСП несъмнено налива вода в мелницата на ГЕРБ и спира разпада там", каза социологът. От настроенията в София не можело да се правят изводи за цялата страна.

Той определи като "цинизъм" желанието на Първанов да остане в партията, но да прави отделна листа за изборите за Европейски парламент, които са на 25 май.

Относно скандала с "Атака" и взимането на имунитета на лидера й той отбеляза, че надали ще доведе до разпадане на мнозинството, защото дори хората на Сидеров да се отдръпнат, в парламента има достатъчно депутати, които осъзнават, че са попаднали там случайно и по един или друг начин ще продължат да осигуряват кворум.

Вижте анализа на Кольо Колев и Георги Марков за политическата ситуация у нас във "Факторът Кошлуков".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!