Социалният министър представя екипа си

OFFNews 18 август 2014 в 07:37 2758 0

Йордан Христосков, вицепремиер и министър на труда и социалната политика в служебното правителство

Снимка Миро Златев/Булфото

Йордан Христосков, вицепремиер и министър на труда и социалната политика в служебното правителство

Служебният вицепремиер и социален министър Йордан Христосков ще представи днес екипа си.

Заместник-министрите му са Румяна Георгиева, Петя Евтимова и Спаска Петрова.

Румяна Георгиева ще организира и координира работата в сферата на защитата при безработица и насърчаване на заетостта, пазара на труда, трудовото и общественото осигуряване, доходите и жизненото равнище, демографското развитие, социалното осигуряване, трудовата миграция и свободното движение на работници, безопасността и здравето при работа.

Георгиева е завършила „Икономика и управление на промишлеността” в УНСС и до момента е парламентарен секретар на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

В ресора на заместник-министър Петя Евтимова (бивш министър на образованието) влизат Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”, европейските програми и проекти и международното сътрудничество и координацията по въпросите на ЕС.

Заместник-министър Спаска Петрова ще отговаря за политиката по социално подпомагане и социални услуги, политиката за децата и политиката за хората с увреждания. Тя координира дейността на Агенцията за социално подпомагане и Агенцията за хората с увреждания.

Петрова е ръководител на проекти към Сдружение „Нов път”. Тя е бакалавър по предучилищна педагогика от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и магистър по публична администрация от СУ „Св. Климент Охридски”.

Началник на кабинета на министър Христосков е Ася Чолашка.

Днес ще бъдат представени и заместниците на външния министър Даниел Митов. Един от тях е Катя Тодорова е била посланик на България в Мароко и ръководител на инспектората на МВнР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!