Quantcast

Кой е проф. Йордан Христосков, вицепремиер и министър на труда и социалната политика

OFFNews Последна промяна на 05 август 2014 в 11:15 7889 2

Проф. Йордан Христосков, служебен заместник министър-председател по социална политика и служебен министър на труда и социалната политика

Проф. Йордан Атанасов Христосков работи в секция „Макроикономика” на Института за икономически изследвания към Българската академия на науките. Професор е в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, където преподава социалнва политика и социално осигуряване.

Автор е на два монографични труда, два учебника, сборник с публицистични статии и има голям брой участия в колективни монографии. Автор е на близо сто научни студии, статии и доклади по въпроси на социална политика, пенсионното и здравното осигуряване, пазара на труда, инфраструктурата и регионалното развитие, публикувани в България и в чужбина.

Проф. Христосков има богат практически опит като зам.-министър и министър на труда и социалните грижи (1991-1994 г.), министър в служебното правителство на Ренета Инджова, съветник на Президента на Републиката по социалните въпроси (1995-1997 г.) и като Управител на Националния осигурителен институт (2000-2009 г.).

Известен е с приноса си като член на Бюрото на Международната асоциация по социално осигуряване, като консултант и експерт по голям брой проекти на Европейската комисия, Световната банка, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, Програмата на ООН за развитие.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.09 2014 в 10:55

Дискриминация в Социални грижи отдел Закрила на детето в град Димитровград Вече шест години отдел Закрила на детето в лицето на директорката на отдела Гина Сталева подлага децата ми на дискреминация както в училище така и на всякъде където отдела може да влияе против децата Моля за вашето съдействие

05.08 2014 в 11:59

Отличен избор за вицепремиер и министър на труда и социалната политика!