Близнашки назначи още 10 зам.-министри

Нели Чолашка 12 август 2014 в 16:25 5800 3

Георги Близнашки

Служебният премиер Георги Близнашки издаде заповеди за назначаването на още 10 заместник-министри, съобщиха от правителствената пресслужба.

Екипа на министъра на труда и социалната политика ще попълнят Румяна Георгиева и Спаска Петрова.

Георгиева е завършила „Икономика и управление на промишлеността” в УНСС и до момента е парламентарен секретар на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Петрова е ръководител на проекти към Сдружение „Нов път”. Тя е бакалавър по предучилищна педагогика от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и магистър по публична администрация от СУ „Св. Климент Охридски”.

Двама зам.-министри са назначени в министерството на правосъдието. Сред тях не е Аглика Адамова, която беше номинирана, но не беше назначена заради съмнителните контакти на баща й Величко Адамов с Красимир Георгиев - Красьо Черния.

Заместници на правосъдния министър Христо Иванов ще са Петко Петков, доскорошен съдия в Софийския районен съд, и Марин Вачевски, магистър по икономика от Стопанската академия „Акад. Димитър Ценов” – Свищов. От 1981 г. до пенсионирането си през 2013 г. той е работил на различни длъжности в ГД „Изпълнение на наказанията” към Министерството на правосъдието.

Заместник на министъра на околната среда и водите ще бъде досегашният зам.-кмет на Община Бургас Атанаска Николова. Тя е инженер еколог и инженер по биотехнология от Техническия университет в София. Притежава над 20-годишен опит в сферата на опазване на околната среда и устойчивото развитие.

Ирена Младенова става зам. -министър на икономиката и енергетиката. Тя вече е заемала този пост в предишното служебно правителство, сега е част от икономическия екип на президента Росен Плевнелиев. Завършила е Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, където е асистент от 2010 г.

Йордан Йовчев се връща в Министерството на младежта и спорта като заместник на Евгения Раданова. Другият заместник-министър е Калин Каменов, който ръководеше Държавната агенция за закрила на детето до юли 2013 г.

Зам. -министри на образованието и науката стават началникът на Регионалния инспекторат по образованието на София-град Ваня Кастрева и проф. Николай Денков – ръководител на катедрата по инженерна химия в Химическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски.

Интересен е фактът, че днес в просветното и в здравното министерство бяха представени зам.-министри, които не са в този списък. Здравният министър представи като свой заместник Любомир Бакаливанов, анестезиолог в Националната кардиологична болница, а образователния министър Румяна Коларова представи и трети заместник - проф. Валери Младенов, зам.-ректор в Техническият университет в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!