Синдикатите от МВР и управляващите се разбраха за "социалния пакет"

OFFNews 08 ноември 2015 в 11:04 5966 15

Бъчварова

Снимка Архив

Бъчварова, синдикати от МВР, извънредна среща, съгласие, параграфи, законопроект

Постигнахме съгласие със синдикатите за отпадането на параграфи от Закона за държавния бюджет за 2016 г., касаещи социалния пакет на служителите в МВР. Това съобщи Румяна Бъчварова, вицепремиер и министър на вътрешните работи, цитирана от агенция „Фокус“.

Отпадат параграфи от 9 до 16 от законопроекта за държавния бюджет за 2016 г., е казала тя пред журналисти след двучасова извънредна среща със синдикатите на служителите на МВР.

По думите ѝ зам.-председателя на НС Димитър Главчев и Менда Стоянова, председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси са потвърдили, че същият подход ще бъде приложен и за останалите структури и ведомства в сектор „Сигурност“.

„Предложенията за законодателни промени касаещи социалния пакет на служителите в МВР ще се осъществяват след обсъждане със синдикалните организации в МВР, което ще започне следващата седмица“, е добавила г-жа Бъчварова.

“Призовавам за разум служителите на МВР, които да преценят дали след това изявление днес ще излязат на протест. Дали го приемат, и ако решат да излязат на протест да се държат като служителите на МВР, които защитават своите права“, е казала освен това тя.

„Мисля, че отговаряме на очакванията на служителите на МВР да се съобразим с техните искания и интереси, детайлите ще бъдат уточнени от техните представители - синдикалните организации на МВР оттук нататък в разговорите“, е уточнила министър Бъчварова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!