Георги Костов: Има 540 молби за напускане на МВР от началото на протестите

OFFNews 06 ноември 2015 в 18:49 5060 7

Главният секретар на МВР Георги Костов

"Около 540 молби за напускане на системата на МВР са подадени от началото на протестите", заяви главният секретар на МВР Георги Костов, цитиран от БНР.

По-рано днес Валентин Попов от полицейския синдикат СФСМВР обяви в Народното събрание, че броят на подадените молби е 2000, а финансовият министър Владислав Горанов призова служителите в МВР да не напускат.

Костов заяви, че няма да има дисциплинарни наказания за служители на МВР, ако са протестирали по законен начин.

"Дисциплинарни мерки за участие в протест няма и никога не е имало и намерение да има", каза Костов като опровержение на твърдения, които се появиха вчера и днес.

По думите на Георги Костов дисциплинарни мерки може да има за извършени противоправни действия. Той припомни, че служителите на МВР имат право и възможност да протестират.

"Нито един служител няма да бъде наказан затова, че изразява някаква форма на протест. Ако обаче формата на протеста е свързана с нарушаване на обществения ред, хулиганска проява или някакви други действия, грубо нарушаващи обществения интерес, естествено е, че ще вземем мерки, ние нямаме друга възможност", допълни главният секретар Георги Костов.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови