Рехави полицейски протести в страната

OFFNews 06 ноември 2015 в 19:30 3965 4

Служителите на реда в Ловеч протестират. Снимка: Lovech Today

На малобройни протести излязоха полицаи в Бургас, Варна, Пловдив, Благоевград, Ловеч и няколко други града в страната. Повод за излизането на служителите на реда са промените заложени в Бюджет 2016 и параграф 10, с които се променят условията в тяхното заплащане и пенсиониране.

Бургас

Едва десетина полицаи и служители на съдебна охрана се събраха на символичен протест на пл. „Тройката” в Бургас, съобщи репортер на OFFNews. Служителите на МВР обясниха слабата активност заради демотивацията на колегите си, а не заради страх от дисциплинарни наказания. От синдикат „Сигурност” прочетоха декларация, в която се обявиха за отпадане на скандалните поправки, които орязват социалните им компенсации. Четири автобуса с протестиращи от Бургас се очаква да се включат в неделния протест в столицата.

Варна

Около стотина настоящи и бивши полицаи протестираха пред сградата на Областната дирекция на полицията във Варна против готвените социални промени във МВР. Повече от хората на служба се оплакаха, че за участието им в пъвия протест, когато бе блокирано кръстовище на бул. "Владисав", им се търси служебна отговорност, съобщи 24 часа.

Пловдив

В продължение на няколко минути полицаи и военнослужещи в Пловдив блокираха бул. „6 септември” в близост до Съдебната палата, предаде агенция "Фокус".

Протестиращите блокираха булеварда, като започнаха да се движат напред –назад по пешеходната пътека в близост до Съдебната палата. От двете им страни се образуваха колони от автомобили и автобуси на градския транспорт. Шофьорите са доста изнервени и използват клаксони, за да накарат протестиращите да освободят движението, по един от централните пловдивски булеварди. Все още не може да се каже колко дълго ще продължи нетрадиционната блокада на булеварда. Полицаите и военнослужещите приканват шофьорите да се включат в протеста им.

Благоевград

Полицаи раздаваха карамфили на шофьорите в Благоевград. Това бе част от поредния протест на служителите на реда, съобщи Топ новини.

Точно в 12 часа те излязоха пред сградата на Областната дирекция на полицията и започнаха да пресичат пешеходната пътека един по един. След това заедно прекосяваха пътното платно и се връщаха в първоначалната си точка, затруднявайки движението по улица "Владо Черноземски".

Полицейските служители започнаха да раздават и карамфили на шофьорите, които търпеливо изчакваха пътното платно да се освободи и да преминат спокойно.

Ловеч

На законен протест днес излязоха служителите на реда в Ловеч. Те ще продължат с протестните си действия всеки ден до 12 ноември в часовете между 17.30 – 18.00 ч. и на обед между 12.30 и 13.00 часа, пише Lovech Today.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews