Симеонов: ДПС гаси напрежението с бензин

OFFNews 19 март 2015 в 20:15 2786 2

"В провинцията самотните баби и дядовци са подложени на терор и се заключват с по няколко катинара. Този пожар, който гори в провинцията, ДПС го гаси пожара с бензин, внушавайки на циганите, че имат само права, но не и задължения".

Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт (ПФ) Валери Симеонов в ефира на БНТ.

"И вие ли ми говорите като министър-председателя за език на омразата? Къде е този езика на омразата, къде го чувате? Какъв е тоя, който уби Вероника за 25 лева- човек ли е или човекоподобен? А онзи, който уби 62-годишния мъж в Правец?", попита риторично Симеонов на въпрос на водещия за обвинението към патриотите.

Той подчерта, че винаги е говорел за част от ромите и обяви, че "има цигани, които са председатели на нашата партия по места".

Според Симеонов на местните избори ще има мащабно купуване на гласове и няма да има промяна. Освен това щели да се повторят "всичките пороци на предните избори". Той подчерта, че нищо не се е променило в последните 4 месеца по отношение на избирателния закон.

"Ноември месец имаше две партии, които бяха за задължителното гласуване, даже и АБВ бяха. Сега изведнъж останахме сами", категоричен е той.

Симеонов заяви, че от ПФ ще предложат увеличаване на санкциите при купуване на гласове. Нямало да има купуване на гласове, ако двама-трима влязат в затвора за по 5 години.

"Не сме се отказали от образователен ценз. Смятаме, че не може хора, които не могат да четат български да избират кметове и общински съветници. Това е трагедия за България", каза още съпредседателят на ПФ.

Той е категоричен, че такива хора нямат никаква отговорност към бъдещето на България, защото " ги интересуват само едни 20 лева". 

"Това, че тези хора ще бъдат изолирани просто ще оздрави политическата атмосфера в България. Ние ще предложим и активна регистрация", смята Симеонов.

Патриотите ще предложат още за изборите да има и активна регистрация, защото "по този начин ще отпаднат мъртвите души и гласовете фантоми".

Той каза още, че е нов в парламента, но се ужасява от това "задъхано променяне на законите, при което се допускали често грешки". Такива били решенията за приватизационните фондове и гласуването за дълга от 16-те милиарда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!