Съпругата на Радев: Не командвам президента, не съм искала охрана от НСО

OFFNews Последна промяна на 18 февруари 2017 в 18:10 25683 17

Съпругата на президента Румен Радев Десислава Радева написа на страницата си във Фейсбук пост, в който да опровергае лъжи, които е чула по свой адрес в последните месеци. 

Радева заяви, че не е първа дама, а е съпруга на президента. Тя допълни, че не е искала да има охрана от НСО, но се съобразява с решението, защото то гарантира сигурността на Радев. 

"Не командвам президента, нито му казвам как да управлява държавата. Именуването ми като „генерал Деси“ е добър опит в старанието да се внушава, че генералът е под чехъл. Но генералът в нашето семейство е само един и в настоящия момент е президент", пише още Радева.

"Не съм разпореждала ремонти във вила „Калина“, нито съм нахлула с майстори веднага след изборите. Живеем в къщата от една седмица. Завари ни добре стопанисван и уютен дом", пише още тя.

Постът на Десислава Радева завършва с песента на R.E.M. "Everybody Hurts".

Ето и целия пост на Радева:

Наясно съм, че каквото и да напиша, ще бъде използвано срещу мен. Каквото и да направя, също ще бъде използвано срещу мен. Затова избрах да не опровергавам нито една от лъжите, които прочетох или дочух срещу себе си в последните месеци. Започнали, между другото, още с номинирането на Румен Радев за кандидат-президент... Може би допуснах грешка.

Една от основните цели на клеветата е да превърне един човек в това, което не е. Затова ще направя няколко уточнения. Дължа го на тези, които ме познават, но най-вече на тези, които не ме познават.

Не съм първа дама, нито пък съм фърст лейди. Съпругата на президента съм.

Не съм настоявала да имам охрана, нито пък възприемам присъствието на НСО в личното ми пространство като белег за превъзходство. Приемам и се съобразявам с решение, което гарантира сигурността на президента.

Не командвам президента, нито му казвам как да управлява държавата. Именуването ми като „генерал Деси“ е добър опит в старанието да се внушава, че генералът е под чехъл. Но генералът в нашето семейство е само един и в настоящия момент е президент.

Не разполагам със сътрудници, секретарка също нямам. Използвам кабинет в президентството, на какъвто са имали право и предишните съпруги на президенти. Там организирам срещи, свързани с инициативите, с които съм ангажирана като съпруга на президента.

Не съм разпореждала ремонти във вила „Калина“, нито съм нахлула с майстори веднага след изборите. Живеем в къщата от една седмица. Завари ни добре стопанисван и уютен дом.

С твърденията, че съм тъпа селска пръчка няма да ви губя времето. Истинските дами, които ме определят като проста селянка, вероятно имат право на такъв език.

И накрая - днес е Задушница. Ден, в който почитаме мъртвите. И защото измежду всички лъжи, които се развяваха за мен в публичното пространство, имаше и такива за моя баща, искам да направя уточнение в името на неговата памет. Не, баща ми никога не е бил военен, още повече генерал. Баща ми беше моряк, радист. И никога не е „строявал” президента. Той е покойник от 11 години.

Почивай в мир, татко! И не спирай да ме пазиш!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3504

17

Ама, че глупости!!

8012

16

Факултета

19.02 2017 в 10:59

Сама си каза:"съм тъпа селска пръчка".Густо, майна!

22094

15

Стефан

18.02 2017 в 22:42

Ами, ами, собствени изцепки на болни амбици. В стил бълвоча от сериалите. Толкоз може - таквиз ги върши.

22094

13

Стефан

18.02 2017 в 22:16

А, тя па тръимпица чунким повече става от нашта ... И там е една бездънна провинциална драма, ама поне знае че един път да си отвори устата, и в същия миг ще стане бивша, та не възниква излишно.

22094

11

Стефан

18.02 2017 в 21:34

Да, нормално за провинциален фризьорски салон.

9277

10

66

18.02 2017 в 21:28

Що се оправдава ?!
Няма факти... Само предположения, хипотези.

3469

9

Halo

18.02 2017 в 20:56

Защо се карате? Нормален отговор на ПР от това ниво...

11508

8

Бухльо

18.02 2017 в 19:54

Журналисти, не ни занимавайте с битовизми. Президентът не е герой на латино сериал (или турски такъв, ако трябва да сме актуални) та дани "радвате" с поредния епизод. Насочете вниманието си към реални обществени въпроси и тяхното решаване.
И едно мнение към "първата" дама - мълчание пред злословията и добри дела ще са много по-силен отговор. Обратното е слаб ПР и би показало друго.