Сабрие Сапунджиева напуска съда и държавното жилище заради "политическа репресия"

OFFNews 10 февруари 2015 в 13:54 10398 20

Сабрие Сапунджиева

Снимка БГНЕС, архив

Сабрие Сапунджиева

Оставка е подала бившата зам.-министърка на правосъдието от ДПС Сабрие Сапунджиева, която започна работа като секретарка в Административния съд в София, за да запази ведомственото си жилище, съобщи "Правен свят".

Сапунджиева беше съдебен секретар по заместване на 21 януари, за да продължи да живее в държавното жилище в кв. "Витоша", което обитава от 2009 г., но от 2014 г. - незаконно.

Сабрие Сапунджиева е подала молба за напускане на 6 февруари и тя веднага е била одобрена от председателя на Съда Радостин Радков.

Според Сапунджиева тя е била подложена на "политическа репресия и етническа и религиозна дискриминация" от министъра на правосъдието Христо Иванов, споделя самата тя в мотивите към оставката си.

"Смятам, че политическата репресия и етническа и религиозна дискриминация, на която съм подложена от министъра на правосъдието, от който се очаква да налага върховенството на закона, не следва да се пренася в колектива на АССГ, който не заслужава това. Благодаря на сплотения, трудолюбив и добре организиран колектив на АССГ, с който имах желание да работя, въпреки че така създалите се обстоятелства ме лишават от конституционното ми право на труд", пише тя.

Репресираната Сапунджиева и съпругът й Ибрахим имат 75 000 евро налични средства според имотната й декларация към 6 август 2014 г., когато тя напуска министерството. Ибрахим има 1/2 идеална част от дворно място и етаж на къща в Якоруда (300 кв. м. площ; 100 кв. м. разгъната застроена площ), двамата имат и къща с двор (340 кв. м. площ; 100 кв. м разгъната застроена площ) в Якоруда, а Сабрие и баща й притежават и 1/10 от къща с двор, пак в Якоруда.

Ибрахим има ливана и нива, общо 16 дка, както и автомобил "Пежо 307", купен през 2012 г.

Към тази дата Сапунджиева е имала два влога с общо 48 658 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!