Quantcast

Росен Плевнелиев: За мен няма вариант нови избори

Offnews Последна промяна на 20 октомври 2014 в 13:26 999 5

Росен Плевнелиев

За мен няма вариант нови избори, а аз съм убеден, че народът много ясно зададе посоката в 43-то Народно събрание да се провеждат реформи и да се избере стабилно правителство.

Това каза президентът Росен Плевнелиев пред журналисти. Държавният глава взе участие в откриването на Десетата световна среща на българските медии в Централния военен клуб в София.

Плевнелиев е категоричен, че повторни избори не са изход от ситуацията в страната. 

„Вярвам, че трябва да бъде избегнат този вариант. Желанието на всички наши европейски партньори е България да излъчи легитимно правителство, с което да се работи по реформите, еврофондовете и по всички проблеми на международната сцена. Избори в изборите ще бъдат доказателство за чисто партийни сметки, а днес единствената сметка, която е важна е тази на българския народ. Той вече гласува, сега трябва да се върши работа. Категорично заявих като държавен глава, че няма да участвам в измислянето на каквито и да било коалиционни формули", каза още Росен Плевнелиев.

Президентът каза, че широкото представителство в парламента е заявка за "един широко скроен план за действие".

„Това, че има конструктивен подход и се демонстрира смирение е добре. Приветствам този подход, но не е достатъчно – народът иска да види конкретните резултати, които да ни водят към работещи институции и повече стабилност. Това означава успешно приключване на преговорите и, разбира се, правителство, което да поеме и реформите, и проблемните казуси, и перспективните за нацията въпроси в ръцете си и да ги движи ефективно и бързо. Очаквам втори кръг от преговори, който да се проведе по същество и вярвам, че правилният подход за съставяне на правителство не е раздаване на постово на партиен принцип, а правилният подход е ясна програма за действие“, заяви Плевнелиев. 

Според него трябва да има споразумение под формата на ясна програма за действие. "Тя може да не бъде за 4 години напред, но поне за година-две напред да бъде достатъчно конкретно разписана. Всички ние искаме парламентът да си изкара мандата от 4 години и избраното от него правителство също да бъде за 4 години и да се ползва с доверието на българите“, заяви Плевнелиев.

„Единственият начин, за да имаме стабилно правителство в 43-то Народно събрание е да се договори ясна програма за действие, която да е конкретна и разписана по месеци и по която политическите партии да се обединят. Убеден съм, че не всички ще го направят, но същевременно е възможно да имаме тематична коалиция или някои смислени мерки да се подкрепят от левите, а други от либералите“, каза още Росен Плевнелиев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.10 2014 в 15:21

"За мен няма вариант нови избори"
За теб, Плевня, има вариант един зад врата.
Не виждаш ли че тези маймуни дето са се набутали САМИ в парламента не стават и за чеп за грозде.
Накупиха си ромски гласове и се настаниха на депутатските банки.
Не виждаш ли, че българите не гласуваха за тези отрепки.
Не знам дали ще има "избори", но в този си състав така нареченият "парламент" може само да ме разсмее, не да взема важни за страната решения.
Истински избори в България никога не е имало. Само цирк с илюзионисти.

20.10 2014 в 21:28

Еми дали да има нови избори РЕШАВА НАРОДЪТ, а не офшорковците.

Една студена зима + високи сметки за ток, парно, вода, телефон и всичко останало и ЩЕ ИМА НОВИ ИЗБОРИ.

И освен това сегашното НС представлява просто пародия на предходното, което пък самото то представляваше ПАРОДИЯ НА НС. От 8 партии 7 са ЛЕВИ и прикрито НЕОкомунстически. То затова комсомолеца ПРИЗОВАВА да няма избори.Не само избори, ами и друго може да има. Омерзен съм.

20.10 2014 в 16:13

Президентът израства с всеки изминал ден пред очите ми.
Акцентът пада върху "реформи"!
Вменената отговорност за реформи трябва да бъде кошмара на Борисов.
Или, подкрепен от РБ, повежда кампания за търсене на широко съгласие про-реформи или си заминава предсрочно и безвъзвратно.

20.10 2014 в 15:31

а аз съм убеден, че народът много ясно зададе посоката в 43-то Народно събрание да се провеждат реформи и да се избере стабилно правителство."

Как я разбра тази работа бе протестърче Чехлю,8 партии в НС,а Народът ясно бил задал посоката.
Явно не са го брифирали Плевню и ръси тъпи клишета.

20.10 2014 в 15:30

Тиквата ще управлява с БСП и понеже те са малко ще включат и $скат$ , това не е проект на Рапона, но той има предложение на което не може да откаже.