Рашидов: Самоубийството е право на БСП

"Всички, които са играли с ДПС, са си губили партията"

OFFNews 11 юни 2014 в 08:20 5103 7

Вежди Рашидов
Вежди Рашидов

Самоубийството е право на БСП.

Така реагира бившият културен министър в кабинета на ГЕРБ Вежди Рашидов на случващото се в партията на социалистите в интервю за Нова тв тази сутрин.

Според него управлението на социалистите е пълен провал, а целият успех на кабинета "Орешарски" се състои в "едно шоколадче".

"Сергей (Станишев-бел.ред.) не разбра ли, че съсипва собствената си партия", попита в емоционален изблик Рашидов и изрази надежда за добро управление на ГЕРБ в следващ кабинет със следната похвала към лидера на ГЕРБ: "Бойко Борисов е доказал, че е добър играч и не е много глупав". Освен това той бил "един от малкото хора, които, когато трябва, казват "Ето ми оставката".

Рашидов се закани, че ако и ГЕРБ реши да допусне ДПС в управлението, "аз ще си обърна гърба и ще си отида в ателието".

Той обясни ненавистта си към партията на Ахмед Доган с думите, че "всички, които са играли с ДПС, са си губили партията". "Работил съм 5 години за ГЕРБ честно и почтено и не бих искал да видя това", каза Рашидов.

Ако се обединят с ДПС, няма да участвам в самоубийството на ГЕРБ, ще се оттегля, без да се разсърдя, допълни той.

Според Рашидов ГЕРБ може да се коалира с партии вдясно, например с Реформаторския блок. За да се случи това обаче той постави условието "малко да се поразчистят от комунистическите деца, хранени със златна лъжичка".

След въпрос на водещите той уточни, че има предвид Меглена Кунева и други "деца на тежката комунистическа номенклатура", които "днеска огладнели - днеска са демократи".

В отговор на критиките, че именно при управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов бе създадена "империята "Пеевски" Рашидов заяви: "Не аз съм дал "Булгартабак" на един човек, не аз съм дал монопола на разпространението на медиите на един човек, не аз съм дал техномаркетите на един човек".

Лично той, за разлика от експремиера Борисов, не се радвал на медиен комфорт, докато е бил министър.

"Четири години и половина имах образа на дегенерат, к**ват, алкохолик. Не не ви се сърдя", увери Рашидов водещите в студиото на Нова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови