Радев започна срещи за съдебната реформа

OFFNews 05 юни 2017 в 20:49 4578 0

Срещата на Румен Радев и Георги Колев

Президентът Румен Радев е разговарял днес с председателя на Върховния административен съд Георги Колев. За това съобщиха от Президентството. 

За срещата не беше съобщено предварително. 

Сред акцентите на срещата между Румен Радев и Георги Колев са били сътрудничеството и взаимодействието между държавните органи по хода на съдебната реформа, гарантирането на достъп до ефективно правосъдие за гражданите и юридическите лица, посочиха от администрацията на президента.

Срещата с председателя на Върховния административен съд е първата от редица планирани работни срещи на държавния глава с представители на съдебната и изпълнителната власт по теми, свързани с реформата в правосъдието, допълниха оттам.

Радев ще се срещне утре и с председателя на Върховния конституционен съд Лозан Панов. 

Според съобщението на ВКС тема на срещата ще е съдебната реформа. 

В средата на май Панов призова президента да сформира специална комисия, която да разследва срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и шефа и "Овергаз" и издател на в. "Сега" Сашо Дончев в кабинета на бизнесмена Георги Гергов, станала известна като "ЦУМ-гейт". 

Тогава Радев отхвърли искането на Панов, като посочи, че президентът не е разследващ орган и призова двете страни да проявят разум, мъдрост и гражданско отговорно поведение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови