Quantcast

Пеевски: Да помислим за безплатни детски градини

OFFNews Последна промяна на 30 май 2019 в 10:21 3664 2

Мислим да внесем законопроект за сваляне на ДДС на хляба на 5%, за лекарствата, да помислим и за безплатни детски градини и за книгите.

Това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски в парламента пред журналисти. Днес е едва третото му посещение в Народното събрание по време на този мандат. Той обаче отказа да коментира повече.

"Колегите ще ви разкажат и ще се видим скоро. Ще търсим подкрепа от всички", допълни Пеевски, докато напускаше сградата на Народното събрание малко след началото на днешното пленарно заседание. 

Зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев разясни, че става въпрос за комплект законодателни инициативи, които групата подготвя, за промяна в ДДС на хляба, лекарствата, книгите и за строителство на безплатни детски градини. Той обаче наблегна, че не става въпрос за популистки ход, а за обмислен такъв.

"Ще проведем обаче срещи с хлябопроизводителите, зърнопроизводителите, ще проведем срещи с бранша, с фармациите, защото не е еднозначно - не искаме да бъдем популисти", коментира Цонев.

Той допълни, че от партията искат да са напълно сигурни, че това е разумен ход на действие преди да го предприемат, за да не доведе до обратния ефект. Цонев още акцентира върху предложението за строителство детските градини с големи ресурси от бюджета.

"За да може майките да се реализират и да работят - огромен проблем в цялата страна, не само в София", допълни той.

Той още заяви, че в бъдеще от партията предвиждат следващ пакет, който да спомогне за увеличаването на бизнеса в държавата и "скъсяване пътя на инвестицията". 

На въпрос дали това е подготовка за изборите, Цонев отговори: 

"Няма отношение към изборите - никой веднага след изборите не прави това. Нарочно го правим веднага след изборите, за да видите, че не е популистко", допълни той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4296

2

geko

30.05 2019 в 15:40

Този много се е уплашил....

7911

1

kokoten

30.05 2019 в 12:57

Свиньо,дай малко пари от тези дето открадна и ще има за детски градини....