Първанов: Енергетиката беше източена с политически назначения

Блокадата на турската граница на изборите е планирана с помощта на ДПС

OFFNews Последна промяна на 29 септември 2014 в 19:51 2326 9

Георги Първанов

За подобряването на състоянието на енергетиката е необходимо на първо място изваждането на всички политически назначения, чрез които беше източена българската енергетика, за да отидат парите в партийните каси.

Това заяви пред БНТ лидерът на АБВ Георги Първанов.

Той обясни, че ако АБВ влезе в парламента, от партията смятат да поставят за обсъждане въпроса за сваляне на мораториума за строежа на АЕЦ „Белене“.

Ако АЕЦ „Белене“ беше заработила, а досега това трябваше да се случи, сега цената на тока щеше да е по-ниска, тъй като токът от ядрена енергия щеше да има по-голям дял при формирането на цената на електроенергия, подчерта Първанов.

Не е лошо да се строи и VII блок на АЕЦ „Козлодуй“, но това ще стане по-бавно. За „Белене“ вече имаме площадка, реактор, вложени са 1,2 млрд.

По повод строежа на тръбопровода „Южен поток“ Първанов посочи, че проектът няма алтернатива.

На въпроса за отношението към Русия и кризата в Украйна Георги Първанов коментира, че АБВ от самото начало са изразили мнение, че не трябва да се налагат санкции на Москва, тъй като от налагането на санкции страдат единствено народите. По думите му България трябва да настоява за това да има специфична позиция за Русия. 

Не ни приляга да бъдем орлите на Запада що се отнася до Русия, подчерта Първанов.

По повод предстоящите избори и планираната блокада на турската граница от страна на „България без цензура“ Първанов заяви, че това е заучена комбинация между партията на Николай Бареков и ДПС.

Като се има предвид какъв е броят на избирателните секции в Турция, подобен ход няма да има ограничителен ефект, а напротив – блокадата би мобилизирала мюсюлманската общност да гласува, убеден е Първанов. Той допълни, че повече от 100 000 души ще гласуват в Турция.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.09 2014 в 21:07

Гоце много фантастика е чел май.

29.09 2014 в 20:54

Болшинството българи подкрепят блокадата на границата!

29.09 2014 в 20:52

"Този човек не е онзи, който влезе в президентския кабинет преди години."
В грешка сте,Ели, същият е! Вие сте различен човек- по- мъдър.

29.09 2014 в 20:47

Ти как попречи държавата да бъде ограбена?

29.09 2014 в 20:46

То бива наглост, бива безочие, но най- бива Гоце!
И какво щяхме да правим още една АЕЦ при положение, че съществуващата не е натоварена и я изключваме от "микса" редовно? Само ще плащаме още и още и още,за да се гушите вие- не, че не плащаме в момента за вашите комисионни....

29.09 2014 в 20:44

Този човек не е онзи, който влезе в президентския кабинет преди години.

29.09 2014 в 20:29

Гоце, като виден режисьор на всякакви сценарии е запознат в подробности как се случват нещата. Само дето пропуска основното - ДПС няма нищо общо с Бареков

29.09 2014 в 20:29

Важно е за държавата корумпираните боклуци да бъдат затворени!

29.09 2014 в 20:26

"Ако АЕЦ „Белене“ беше заработила, а досега това трябваше да се случи, сега цената на тока щеше да е по-ниска, тъй като токът от ядрена енергия щеше да има по-голям дял при формирането на цената на електроенергия, подчерта Първанов.

Не е лошо да се строи и VII блок на АЕЦ „Козлодуй“, но това ще стане по-бавно. За „Белене“ вече имаме площадка, реактор, вложени са 1,2 млрд."
Нямам думи, то бива бива наглост и безочие, ама това на нищо не прилича. И тоя ни е бил президент 2 мандата. Безочлив продажен тарикат. При това състояние на енергетиката Гоце говори за строеж на 2 реактора!!! Изобщо не коментира защо се е стигнало дотук. Така де, едните крадат официално чрез възобновяемата енергия, другите що да се не пооблажат от строеж на ядрени централи, има и за американските и за руските подлоги.