АБВ предлага драстично намаляване на партийните субсидии

OFFNews 09 септември 2014 в 12:39 2323 2

Румен Петков

АБВ предлага драстично намаляване на партиините субисидии, това обяви Румен Петков от партията пред bTV. Петков е водач на листата на АБВ за 15-ти МИР – Плевен.

По думите му, в момента техният размер е поне три пъти по-голям от необходимото, което позволява на политическите сили да използват средства за популистки кампании, възползвайки се, например, от природните бедствия и причинените от тях огромни проблеми в страната. Справянето с подобни кризи е приоритет и задължение на държавата, смята Петков

Според него в момента държавата ни няма потенциал да развива приоритетно и едновременно 25 или повече сектори и затова трябва да се обединим около 5-6 области, сред които икономика, здравеопазване, образование, и да изработим програма за тяхното дългосрочно развитие.

Крайно време е и политиците да започнат да работят единно за развитието на България, а не да разделят обществото и да го настройват срещу институциите в страната, посочи още политикът.

Според Румен Петков отговорното поведение изисква от политиците да престанат да използват властта, която имат, за лично или чуждо облагодетелстване.

Той напомни позицията на АБВ, че в бордовете на държавните предприятия няма място за партийни функционери. По думите му подобно назначение си е позволило да направи дори и настоящото служебно правителство.

"Отговорните за управлението на страната трябва най-после да излязат и с единна позиция по отношение на АЕЦ „Белене“. Недопустимо е бъдещето на ядрената енергетика да се решава от един министър, както бе в случая с Драгомир Стойнев , който подписа споразумение с „Уестинг хаус“ за седми блок на АЕЦ “Козлодуй“, който ще излезе на стойност, колкото два реактора в Белене", коментира още Петков.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови