Калфин: АБВ може да помогне държавата да излезе от кризата

ОFFNews Последна промяна на 28 септември 2014 в 11:44 4913 8

"АБВ има готовност да внесе в следващото Народно събрание серия от законопроекти, които да помогнат на държавата да излезе от кризата", заяви Ивайло Калфин пред Нова ТВ. 

Водачът на листите Коалиция АБВ за 3 МИР-Варна и 25 МИР-София участва в телевизионен дебат в ефира на Нова телевизия.

По думите му, страната ни се нуждае от спешни промени в Закона за енергетиката, които да регулират сектора, както и начина, по който се определя цената на електроенергията в България.

"С действията си ДКЕВР, например, отдавна доказа, че е политически зависим орган, който няма право да се произнася за това, колко трябва да бъде стойността на електроенергията у нас, тъй като на практика от него не зависи нищо", посочи Калфин.

Той бе категоричен, че от промяна се нуждаят и законите за образованието и здравеопазването.

"Те трябва да осигурят въвеждането на професионалната дуална система на обучение в българското училище и да дадат равен достъп до качествени медицински услуги. АБВ ще се бори и за неколкократно намаляване на партийните субсидии", каза още Ивайло Калфин,

Според бившия евродепутат  в наредбите, които регламентират управлението на държавните фирми, също трябва да бъде предприета промяна така, че да не бъдат допускани повече партийни назначени в бордовете на тези предприятия.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.09 2014 в 08:45

//Калфин: АБВ може да помогне държавата да излезе от кризата//

Как, голям шлем, малък шлем и повечко пеницилин за триперлив Гоце!!!

28.09 2014 в 15:11

... калъфин "приватизира" имотите на външно... я как се облажи гергов например!...

... хахахахахаха

... чиба! абвЪ, чиба! другарке дончева... къш!

28.09 2014 в 13:38

АБВ може единствено да помогне на Гоце да си избие комплексите.

28.09 2014 в 13:36

Гацо каза!
За “вуйчо ви03” – замислих се над написаното от теб ... думите Южен поток... От известно време политиканите ни облъчват с ЮП, видиш ли ако ЮП се построи, значи НЕК още повече ще затъне, та заради това трябва да се увеличи тока... Чета, мисля и ... ми проблязва пълната лъжа за ЮП... и особено пълната лъжа, че ЮП ще натовари НЕК, и затова трябва цената на тока .. НАГОРЕ!
Ако ЮП е проблем на БГ (оттам на НЕК и оттам да оправдаят цената на тока за да окрадат народа ВЕИ-та USAцентрали и т.н.) има просто решение, дори елементарно – БГ продава своя дял от ЮП, на руснаци, на мриканци (все едно), и собствеността на строежа и експлоатацията става чужда, а БГ взема само транзитни такси... Разбира се – това ще е поредния грабеж на наличното в БГ –територията!
ЕЙ ТУК ПРИ ТАЗИ СХЕМА ВЕДНАГА ЛЪСВА ЛЪЖАТА за ЮП – не е причината в самия ЮП (напр. за цената на тока), а причината е в краденето – и досега, и сега, и за в бъдеще!
В БГ няма пари! Всичко останало от бай Тошо веч е окрадено/приватизирано, опоскано, съборено, съсипано. Последното продаде Боко –Булгартабак, дял ЕРП и т.н. От байТошо и Брежнев са останали само Козлодуй и лиценз площадкаБелене, мините и ТЕЦМарица2, големите ВЕЦ, а наскоро построиха Цанковкамък, друго няма май....
Остават само спестяванията на хората за КРАДЕНЕ! Та затова се ПУСКАТ ЗАВЕРИ – банкови ваканции, финансовколапс, банкова паника – КТБ и ПИБ, да се окрадат и спестяванията...
Тъжна картина е БГ-то, тъжна и тъжна! Създаденото от едно поколение заводи, централи, мини, всичко е опоскано, разрушено, а поколението създало всичко това влачи жалко битие, от жалко, по-жалко! Мижави пенсийки, жални старини, по селата вилнеят ромски орди, всичко се краде. Последните ресурси на държавицата България опоскват алчните хитряги, политикани, ГЕРБави, ДПС, АБВ, БСП, отвсякъде грабят, грабят, грабят, ненаситни са .. ... офшорки, чужди корпорации, всички вкупом са в атака... да грабят, да грабят....
РЕШЕНИЕ за младите - ТЕРМИНАЛ 2 остава!
Гацо каза!


28.09 2014 в 13:20

Гацо каза!
Въх, въх, Калфооооууу, как досега не сме знаели туй положение, ТОЧНО АБЪВЪто ни липсвало, въх, не думай, цъ цъ цъ
Гацо каза!

28.09 2014 в 13:17

От много вътрешен на политическото инженерство в България човек научавам,че ще ни управлява коалиция ГЕРБ -АБВ.Така ще се търсят няколко ефекта:1.ГЕРБ( "не" ) се коалира с комунисти и търси обществени подкрепа и търпимост2.Удовлетворява се( уж) националното единство ,а се обслужва и достатъчно путьовсия интерес -Южен поток + още нещо ,което ще се играе чрез импровизация,според поведението на електората(след метежа от февруари,който им показа,че познати външни сили диктуват и владеят събитията у нас).3.Формално ГЕРБ ще запази лицето си на десен бащица(който уж не се коалира с БСПДПСДУДУКАТАКИСТИ и тям подобни)4,Консолидира се финансов ресурс и "управленски капацитет",който може да се конкурира с догановия такъв..Жалко и страшно,ако е вярно..Финтове и козметика..А реформите ще почакат..Да сте чули за промяна на Конституцията и Електронно правителство..!?Блажени да сме..

28.09 2014 в 13:13

Уважаеми господин Стамболов, списъка с партиите които ще се обединят за да възстановят БСП не е пълен. Надявам се да е случайно. Пропагандата на другаря Калфин е на ниво по ниско от морското равнище. Сега се декларират проектозакони , които после се забравят бързо и удобно. Или се прокарват такива за лична употреба. Не сме забравили, че енергетиката се управлява от Дългия инкасатор и компания. Министър на здравеопазването при последното избрано правителство беше личната гинеколожка на другарката Станишева и това беше нейното най-голямо професионално достойнство. Напъно е ясно, че АБВ се отделиха от БСП защото ги избутаха от "софрата". На тях не им пука за нас. Важното е да са на власт.
А за самия Калфин: най-високия пост, който е заемал, е на вицепремиер и външен министър в кабинета на Сергей Станишев. Като такъв през април 2006 г. той подписа с държавния секретар на САЩ Кондолиза Райс споразумението, с което в България бяха разположени съвместни българо-американски военни бази. Сега се прави на демократ...

28.09 2014 в 12:17

Мечтата на Калфин и Агент Гоце е "широка коалиция", т.е. да обединят в едно ГЕРБ+БСП+ДПС+АБВ и така БКП отново да е цяла, монолитна формация.
После да премахнат многопартийната система (цел прикрита зад уж полезна критика срещу партокрацията, всъщмост проблема не им е партокрацията, а "неприятния" демократичен процес).
Лошото е, че схемата им върви, а горепосочените формации едвам скриват ентусиазма си пред възможността да калкулират огромен властови ресурс.
И АКО им го дадете - т.е. ако могат да го направят сумарно, това и ще получите.
Ако получат жълт картон, пак ще се снишат и ще започнат да се правят на непримирими опоненти.
Който разбрал - разбрал. На който му е трудно да вдява - не съм седнал да го моля да ходи да гласува.