АБВ предлага коалиция по германски модел

OFFNews 10 септември 2014 в 21:22 2961 0

Трендафил Величков, водач на листата на АБВ в Кърджали

Дълбоката промяна в политическия модел в България, за която настоява ПП АБВ, няма да стане с козметични промени. Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ водачът на листата на АБВ в Кърджалийски МИР Трендафил Величков.

Той обясни, че идеите за промяна на начина, по който се прави политика в България, са събрани подробно в платформата на партията и са дооформени с помощта на анкета с 11 приоритетни за държавата теми, която партията направи сред 200 000 избиратели през август.

90% от отговорите в анкетата на АБВ се акцентирали, че демографската криза е най-сериозният проблем пред България.

Политическата промяна в България е необходима и е крайно време това да се случи, коментира Величков и добави, че за целта е необходим именно такъв политически субект като АБВ в парламента.

По въпроса за бъдещи коалиционни отношения в 43 Народно събрание водачът на листата на АБВ в Кърджали обясни, че ще се следва германския модел – АБВ ще предложи коалиционно споразумение с ангажименти по политики, по които няма да отстъпи, и такива, върху които ще преговаря. И всеки, който управлява и реши, че ще търси подкрепата на АБВ, ще трябва да подпише едно такова споразумение, обясни Величков и отново добави, че в основата на програмата на АБВ е решаването на проблема с демографската политика

Трендафил Величков коментира, че това, което липсва на България в момента, е национална доктрина и такава трябва да бъде националното възраждане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови