Първа среща между Борисов и Тръмп продължи точно 3 секунди

OFFNews Последна промяна на 24 септември 2018 в 20:14 36084 5

Комична случка се разигра в централата на ООН по време на срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците".

Българският премиер, който води нашата делегация в Ню Йорк, явно много е държал да се снима с американския президент Доналд Тръмп, защото след речта му бързо отива до мястото му, заедно с преводачката си, която явно този път има задачата да ги снима.

Двамата се здрависват, след което Борисов проверява кадъра на телефона ѝ, явно го одобрява, и снимката се появява във Фейсбук профила на ръководителя на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова.

Видео от "срещата", публикувано от Борислав Цеков, показва, че здрависването трае точно 3 секунди и не става ясно дали американският президент знае кой е човекът срещу него.

В прессъобщение за форума от правителствената пресслужба не се споменава двамата държавници да са си говорили. В текста се казва:

"По време на Срещата на високо равнище страните-участнички заявиха категоричен ангажимент за предприемане на действия за борба с проблема с наркотиците. Всяка страна декларира готовност да се включи в прилагането на стратегия, ограничаваща в максимална степен разпространението и употребата на наркотични вещества. Документът визира четири основни точки, които държавите поемат ангажимент да разработят:

- намаляване на търсенето на наркотични вещества чрез образование, кампании и превенция на злоупотребата с наркотични вещества;

- разширяване на усилията за лечение, с цел спасяване на живот и насърчава на възстановяването на наркозависимите;

- укрепване на международното сътрудничество в областта на съдебния, правоприлагащия и здравния сектор;

- премахване на достъпа до незаконни наркотични вещества чрез спиране на производството и трафика им".

В Ню Йорк Борисов се срещнал с президента на Египет Абдел Фатах Ас Сиси и премиера на Република Грузия Мамука Бахтадзе, информира още пресслужбата на МС.

Пред египетския президент Борисов изтъкнал интереса на България към сътрудничество в областта на енергетиката. Премиера на Грузия той уверил в подкрепата на България за европейската и евроатлантическата перспектива на страната.

"Българското правителство има интерес за развитието на морските превози между двете страни. Ще продължим да участваме активно в консултациите по създаването на нов мултимодален транспортен коридор „Персийски залив-Черно море” от Иран до България и Гърция, както и по развитието на Транскаспийския международен транспортен маршрут – през Варна и Бургас към Грузия, Азербайджан, Казахстан и Китай, или т. нар. „Нов път на коприната“, подчертал той.

Грузия е стратегически партньор на ЕС по отношение повишаването на сигурността на енергийните доставки, диверсификацията на маршрутите и източниците на доставки на газ за Европа и България. „България има силен интерес от изграждането на Южния газов коридор“, категоричен бил Борисов.

Извън тези срещи и снимката с Тръмп, премиерът си прави още снимки за спомен, личи от неговия дневник във Фейсбук и този на Арнаудова.

С министъра на външните работи на Суадитска Арабия Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

С премиера на Канада Джъстин Трюдо.

Снимките са от профилите на Бойко Борисов и Севделина Арнаудова във Фейсбук.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7819

5

Краси

25.09 2018 в 17:07

Тупанбаши вече доказа, че е по-прост и от бай Тошо.

Докога, бе дебили и идиоти, ще продължавате да избирате тоя изрод, който даже един цял мандат не може да завърши?

21755

2

spirit оригиналът

24.09 2018 в 20:46

Биньо Бинев:

Срам, срам и унижение, е чувството, което се появява гледайки, нашият Министър председател, как драпа да се ръкува с Тръмп. С лакти, зъби и нокти, получи заветното ръкостискане. Дано поне Тръм да е разбрал с кого се е здрависал. Дано, но надали…!

Георги Георгиев:

Ако това е великата среща, тя продължи 4-5 секунди. Вероятно е най-кратката среща в историята на българо-американските отношения.

Валентин Василев:

Казват, че в коридора се снимал с чистачката, която объркал с президента на Филипините…

Иван Иванов:

21755

1

spirit оригиналът

24.09 2018 в 20:45

Нашия докато каже, че е от Банкя и историческата среща приключи …Богомил Бонев:

Мисия „Фотка“ се провали с гръм и трясък.

Може ли толкоз път да бие и да го щракнат в г@з. А само за тая снимка цЕла делегация ходѝ там…

Sevdelina Arnaudova: Така, да уточним – снимката не е правена от делегацията, а от колеги журналисти! Ако някога успеете да стигнете до тук, и Вашият г@з ще е сниман така! Такъв е формата! Успех по пътя до ООН!

Богомил Бонев: Sevdelina Arnaudova, Вие сте тази, която Му прави просташки пиар, нали. Е, личи си по коментара. Да не забравяме, че Стефан Тафров дълго стоя там. Да ви е за пример на герберастите.

Богомил Бонев: Sevdelina Arnaudova, на това видео на 17-а минута и 29-а секунда Бойко отива след няколко други пред Тръмп, протяга ръка, Тръмп се ръкува с него, не го познава, но е любезен. А Вашите медии тръбят, че Тръмп проявил огромно уважение и едва ли не е чакал на опашка да се ръкува. Даже пишат, че са си поговорили на четири очи.