Oтцепникът от ГЕРБ разследван за ДДС измами

OFFNews Последна промяна на 03 декември 2013 в 18:03 2688 15

 

Депутатът Георги Марков, който напусна парламентарната група на ГЕРБ, е бил разследван от прокуратурата за ДДС измами в родния му Свищов. Съвсем наскоро обаче досъдебното производство срещу него е било прекратено, съобщи „Капитал“.

Разследването е започнало в Окръжна прокуратура-Велико Търново, но в края на септември е прекратено по компетентност в Софийска градска прокуратура – единствената, която може да разследва престъпления, извършени от депутати. Прокурор Ваня Илиева от специализираното звено на зам.-градския прокурор на София Роман Василев е прекратила досъдебното производство.

По информация на "Капитал", разследването е за продажбата на автогарата в Свищов. През 2004 г. тя е била купена от фирма на Марков за 30 хил. лв., а месец по-късно е била продадена за 90 хил. лв. Бил е изтеглен ДДС кредит, след което фирмата е прехвърлена.

От Софийска градска прокуратура посочиха, че делото е било прекратено заради липса на доказателства, че сделките са били фиктивни. Миналата сряда постановлението на СГП е било потвърдено от Софийска апелативна прокуратура.

Георги Марков бе избран за депутат от листата на на ГЕРБ във Велико Търново. Той беше поставен на четвърто място и влезе в парламента благодарение на това, че водачът на листата Цветан Цветанов избра да стане депутат от другия регион, в който се кандидатира – Благоевград.

Още при номинирането на Марков за народен представител в местната организация на ГЕРБ е имало обвинения към него в измами с ДДС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.12 2013 в 21:34

А защо смяташ, че сега накуп не са пак БКП? :)

03.12 2013 в 21:04

Пигмея натискаше с пръста БЕЗПЛАТНО! Затова ви боли толкова много!
Започни - пигмея ви МРАЗИ БЕЗПЛАТНО! Има за какво.

03.12 2013 в 21:03

Ето как са го заклещили :) Сега ако не гласува "по съвест" в подкрепа на Боклушарски и началниците му.... СГП изведнъж ще си смени мнението, по лично разпореждане на Цацата.

03.12 2013 в 21:01

Бе изклатили. Тоя лично цвинокио го е редил на избираемо място! Мислиш ли, че е било само за едните черни очи?
Цвинокио-о-оооооо, сега и оная русенка курволана като си тръгне и си пътник цвинокио, не знам дали го осъзнаваш :)

03.12 2013 в 20:57

Милиционерите и за милиционери не ставате, може ли така милиционерски да ви изклатят.

03.12 2013 в 20:37

То на всички от Гроб, може да се направи такова предложение и тогава официално целият Парламент пак ще си е на БКП, накуп доносници с водещи офицери.

03.12 2013 в 20:34

Та то от ГРОБ, кой може да пише, то за приемането им партията молбите им ги е писал Ханку Брат.