Quantcast

„Огорчен“ депутат се цепи от ГЕРБ

Елица Мартинова Последна промяна на 03 декември 2013 в 07:50 7989 25

Бойко Борисов, Красимир Стефанов, Искра Фидосова, Красимир Велчев в НС. Снимка: БГНЕС

Снимка БГНЕС

Бойко Борисов, Красимир Стефанов, Искра Фидосова, Красимир Велчев в НС. Снимка: БГНЕС

 

Депутатът Георги Марков е депозирал молба в деловодството на Народното събрание, с която е поискал да бъде отписан от редиците на ГЕРБ и да стане независим народен представител, съобщава в. „Преса“.

Марков е подал молба в понеделник сутрин. Пред ежедневника той споделя, че е „огорчен о действията на своите колеги“.

„Разочарован съм от колегите, имаше намеци и упреци към мене. Аз съм човек, който е демократично избран и мога да ходя където си искам. А не като депутати да се подписваме сутрин в НС и да питаме може ли да отидем еди-къде си“, казва Марков.

Попитан дали напуска заради скандал с председателя Борисов и заместника му Цветанов, отцепникът отговаря, че не може да каже нищо лошо за двамата. По думите на Марков обаче „фидосовщината“ в партията е останала въпреки напускането на Искра Фидосова.

"Депутатите трябва да имат свобода на мислене и на действие. Разбирам много трудно е в държавата. Витае страх, че някой може да бъде купен, продаден, но ние ако си нямаме доверие, какво правим. Ще се превърнем в партийни секретари. ГЕРБ ще стане като в руската армия - отпред гърмят фашистите, а отзад, ако тръгнеш да бягаш, ще те гръмнат политкомисарите", коментира Георги Марков.

Репликата напомня досущ на изказванията на лидерите на БАСТА – партията, която бе създадена от разкола в ГЕРБ. Бившите приближени на Борисов – Мирослав Найденов и Емил Димитров неведнъж са изтъквали, че напускат редиците на ГЕРБ заради „фидосовщината“ и „цветановщината“.

Въпреки сходствата с позициите на БАСТА Марков заявява, че няма да се включва в друга партия и ще гласува по съвест в пленарна зала.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.12 2013 в 12:34

Днес, вчера или в предният Парламент?

03.12 2013 в 12:33

Не си Курясъл а само си еректиран, правителството е на демократопедерасите подкрепяно от Болен, а от днес от гробар....вече ми жал за комунягите козари, не знаете на кого да се кръстите, а ако циганите ви откраднат сърпа и чука за скрап, хептен ще го закъсате!!!

03.12 2013 в 12:28

Нещо взе да ми става жал за тиквите, като едни матросовци бяха готови с телата си да защитят вожда си (с клавиатурата де), а главен Тиквоч на Републиката взе че ги предаде, ущим бил червена подводница, а по старому се нарича ===враг с партиен билет.

03.12 2013 в 12:16

Сега да позная ли от първи път какво ще каже главна Тиква на Републиката---"Ние сме демократична партия и всеки решава какво да прави, на добър път!"

03.12 2013 в 12:10

Аха, този Марков ще е най-охранявания в БГ, след Доган.

03.12 2013 в 12:05

Аха, Боко Тиквата се договори с червените си събратя и им продаде един глас, и Болен отече в канала, а и на него са му платили та нали всички са руски подлоги, ама явно се поуплашиха от Украйна, и бързо ще си налегнат парцалите.
Та да попитам тиквите, кой сега ще крепи правителството на Бея и Гея, разбира се гробарите, та дали има още някой сляп че Тиквата е просто комунистически пазач?

Тикви, колко пъти ви казвах че баш Тиквоча ще се спазари, и ще си харчи милионите (ако си е платил и на Сретен) , а вие ще го духате под вода за да не дигате прах.

03.12 2013 в 11:59

Поразглейдайте му нещатните сътрудници в Народното събрание на този Георги Марков...

03.12 2013 в 11:36

Ха на Болен му откраднаха златната акция .... но то беше въпрос на време. В този ред на мисли се сещам ,как Герб си осигуряваха мнозинство в предишния парламент с "независими" депутати от Атака . Абе верно е свинщина ,но от 240 прасета не може да очакваме естетически резултати. Пък и точно Борисов узакони "политическото номадство" в парламента.

03.12 2013 в 11:11

Болен си, страшно и неличимо си болен нещастнико ГЕРБЕРЯСЪЛ.

03.12 2013 в 11:09

Avatarx-ч0 къш.