„Огорчен“ депутат се цепи от ГЕРБ

Елица Мартинова 03 декември 2013 в 07:50 8846 25

Бойко Борисов, Красимир Стефанов, Искра Фидосова, Красимир Велчев в НС. Снимка: БГНЕС

Снимка БГНЕС

Бойко Борисов, Красимир Стефанов, Искра Фидосова, Красимир Велчев в НС. Снимка: БГНЕС

 

Депутатът Георги Марков е депозирал молба в деловодството на Народното събрание, с която е поискал да бъде отписан от редиците на ГЕРБ и да стане независим народен представител, съобщава в. „Преса“.

Марков е подал молба в понеделник сутрин. Пред ежедневника той споделя, че е „огорчен о действията на своите колеги“.

„Разочарован съм от колегите, имаше намеци и упреци към мене. Аз съм човек, който е демократично избран и мога да ходя където си искам. А не като депутати да се подписваме сутрин в НС и да питаме може ли да отидем еди-къде си“, казва Марков.

Попитан дали напуска заради скандал с председателя Борисов и заместника му Цветанов, отцепникът отговаря, че не може да каже нищо лошо за двамата. По думите на Марков обаче „фидосовщината“ в партията е останала въпреки напускането на Искра Фидосова.

"Депутатите трябва да имат свобода на мислене и на действие. Разбирам много трудно е в държавата. Витае страх, че някой може да бъде купен, продаден, но ние ако си нямаме доверие, какво правим. Ще се превърнем в партийни секретари. ГЕРБ ще стане като в руската армия - отпред гърмят фашистите, а отзад, ако тръгнеш да бягаш, ще те гръмнат политкомисарите", коментира Георги Марков.

Репликата напомня досущ на изказванията на лидерите на БАСТА – партията, която бе създадена от разкола в ГЕРБ. Бившите приближени на Борисов – Мирослав Найденов и Емил Димитров неведнъж са изтъквали, че напускат редиците на ГЕРБ заради „фидосовщината“ и „цветановщината“.

Въпреки сходствата с позициите на БАСТА Марков заявява, че няма да се включва в друга партия и ще гласува по съвест в пленарна зала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!