Отцепникът от ГЕРБ: Аз съм изцяло независим и непредвидим

OFFNews 04 декември 2013 в 09:27 3907 9

Георги Марков Снимка: сайтът на Народното събрание
Георги Марков Снимка: сайтът на Народното събрание

 

"Изцяло ще бъда независим като независим депутат, така че г-н Волен Сидеров да си стои на мястото и с каквото може да помага там на коалицията. Да не разчитат на мен. Аз съм изцяло независим и непредвидим".

Това заяви отцепилият се от ГЕРБ депутат Георги Марков пред БНТ тази сутрин. 

Марков потвърди, че няма да се присъедини към други отцепници от ГЕРБ - партия БАСТА на бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Той описа практика в парламента да се гласува партийно - когато ГЕРБ предложи нещо, се гласува "против", когато управляващата коалиция предложи нещо - пак "против". "И то наникъде нищо не се получава. Пробвахме с тая парламентарна криза, пробвахме какво ли не и виждате, че нещата не вървят добре, рейтингът спада и просто трябва да се намери някаква друга формула на работа."

Георги Марков е бил разследван от прокуратурата за ДДС измами в родния му Свищов. Съвсем наскоро обаче досъдебното производство срещу него е било прекратено, съобщи „Капитал“.

Според депутати от ГЕРБ Марков е близък с ректора на Стопанската академия в града Величко Адамов, а Илиева ръководи делата срещу офшорната империя, свързвала го с братята Красимир и Николай Маринови. И трите са прекратени.

Марков заяви, че не е знаел за такова разследване и допълни, че "има поръчки срещу мен от тези, на които преча".

Преди седмица Марков придружи премиера Пламен Орешарски в Румъния. По-късно обясни, че не е искал разрешение от ГЕРБ, защото "Борисов не ми е родител, за да знае къде отивам".

"Бях по покана на българите в Букурещ, близък съм с тях, помагам им от 10 години. Не съм пътувал с Орешарски, а с моя автомобил. Засякохме се в хотела, където българите бяха запазили места. Той си тръгна със самолета аз с моята кола", обясни днес Марков.

"Аз съм за първи път в парламента. Отначало, като влязох, мислех, че така е редно и така трябва да бъде. От месец май разбрах, че нещата не стоят така, поясни депутатът. И определи като "явлението Фидосовщина" изискването "да питаш за всяко свое действие".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews