Нинова обясни на ПЕС: Децата ни са само момчета и момичета

Европейските социалисти натискат Столетницата за оръжие за Украйна, БСП пак е контра

OFFNews 30 септември 2022 в 13:41 3382 2

Нинова
Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви във фейсбук, че партията ѝ е категорично против трите решения, които ще бъдат гласувани на конгреса на Партията на европейските социалисти в Берлин на 13 октомври. Те са за изпълнение на Истанбулската конвенция, защитаваща жените от домашно насилие, за предоставяне на военна помощ за Украйна и за подкрепа на строги санкции срещу Русия.

Според председателката на Столетницата партията ѝ е изпратила писмена позиция, в която е заявила позиция и срещу трите точки.

Нинова пак повтаря тезата си, че изпращането на оръжия в Украйна ще превърне страната ни в участник в конфликта. Също така тя за пореден път ползва опорките на Кремъл, че санкциите срещу Русия вредят повече на Европа и на България, отколкото на тези, към които са насочени.

Най-пламенният отговор на Нинова обаче е по темата за Истанбулската конвенция.

"Никога няма да приемем, че нашите деца могат да бъдат нещо трето освен момиче и момче. Няма да приемем проникването на тази идеология в учебниците и пропагандата ѝ сред децата ни. Искаме да сме бащи и майки, а не родител 1 и родител 2", заявява Нинова в защита на изконните консервативни ценности.

Според нея БСП не се подчинява и не козирува на чужди решения, а взема решенията си само по волята на членовете и симпатизантите си.

Ето и цялата публикация на Нинова във фейсбук:

Изпратих писмо до ПЕС: Не козируваме на чужди решения. Взимаме ги сами според българския интерес 

Има дълбоки причини срещу БСП години наред да се организира манипулативна и черна кампания. Ние сме непослушната и неудобната партия. Не се подчиняваме и не козируваме на чужди решения. Взимаме ги сами и само по волята на нашите членове и симпатизанти, отчитайки българския интерес и традиции.

На 13.10 ще се проведе Конгрес на Партията на европейските социалисти в Берлин. Получихме Резолюцията, която ще се гласува и приеме там. В нея се декларира:

1. Изпълнение на Истанбулската конвенция.
2. Военна помощ за Украйна.
3. Подкрепа на строги санкции срещу Русия.

Днес изпращам писмена позиция на БСП против трите точки по силата на решения на колективните органи на партията и Конституционния съд на Р. България.

Ние ценим и вярваме в европейското настояще и бъдеще на България. Но ние сме българска партия и отстояваме на първо място българския интерес в общите европейски решения.

1. Изпращане на военна помощ за Украйна ни прави пряк участник във войната. Ние сме против това.
2. Санкциите срещу Русия вредят повече на Европа и на България, отколкото на тези, към които са насочени.
3. Осъждаме остро домашното насилие и с всички средства ще се борим срещу него. Не бива да допускаме език на омразата и агресия срещу хората с различна сексуална ориентация, но никога няма да приемем, че нашите деца могат да бъдат нещо трето освен момиче и момче. Няма да приемем проникването на тази идеология в учебниците и пропагандата и сред децата ни. Искаме да сме бащи и майки, а не родител 1 и родител 2.

Никакъв натиск, никаква очерняща кампания, никакви внушения, че БСП губи идейния си облик на лява партия и никакви опити за вътрешнопартийни преврати няма да променят решението ни по този въпрос.

Защото това е решението на българските социалисти и на повечето български граждани.

Партиите съществуват, за да изразяват тяхното мнение, а не да се подчиняват на чуждото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

30.09 2022 в 15:10

Стринка май не е чела Истанбулската конвенция. Щото в нея не се говори за това колко полове има и кой от кой пол е, а съвсем други работи. Ама комунетата си ги знаем - те пробутваха и партенката, че в плана Ран-Ът уж пишело, че българите трябвало да останем само 5 милиона... :D

Останалите й бълнувания дори не заслужават коментар.

14048

1

voododoll

30.09 2022 в 14:39

Дай, бай Минчо, да изпаднете изцяло от парламента, и никога повече да не чуем за вас!